A coloradói liberalizálás jogi hátteréről és gazdasági előkészületeiről Folk Gyuri kollégám írt helyszíni riportot az év végi Business ExtrábaCikkéből kiderül, hogy Coloradóban 2014 januárjától már nem csupán orvosi céllal vásárolhatnak felnőttek legálisan marihuánát. Az engedélyezéstől a marihuánapártiak azt várják, hogy a fogyasztóknak és az államnak egyaránt jobb lesz: előbbiek ellenőrzött minőségű áruhoz juthatnak, méghozzá legálisan, utóbbi évi 67 millió dollárra becsült adóbevételhez jut, ugyanakkor spórolhat a rendőrségi eljárások költségein – írja az MTI.

A nyitás után nem kellett sokat várni az ezzel kapcsolatos első idei hoaxra sem, azt a szatirikus kamuhírekben utazó Daily Currant szállította. Álhíradásuk szerint Coloradóban már az év első napján 37-en haltak meg – a Snopes által szinte orvosi képtelenségnek minősített – marihuánatúladagolásban, de az áldozatok száma az elkövetkező napokban a 200-300-at is elérheti. A cikkben egyfajta kikacsintásként a Breaking Bad sorozat Jesse Pinkmanje is megjelenik, akit isteni igazságszolgáltatásként metamfetaminnal való illegális ügyletei után a legális marihuána ölt meg. Update | Arnold jelezte a Facebookon, hogy a “tudósításban” egy Jack Shepard nevű doktor is nyilatkozik, és bár a teljes azonossághoz egy h betű hiányzik a nevéből, a cikk szerzői valószínűleg a Lost orvosára akartak utalni.

Füves cigis halálos túladagolással már a Szomszédok is riasztgatta az átmenet fiataljait, a tinédzser áldozaton még Mágenheim “Nagy Fehér” doktor sem tudott segíteni.

Illusztráció: flickr.com/cannabisdestiny

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!