Az eredetileg húszemeletesnek megálmodott Intempo első tervei között még szerepelt a lift, ám az építés közben a finanszírozók kitalálták, hogy az épület 47 emeletes legyen, viszont a lift ezután valahogy kimaradt a leírásokból” – írta például a Bors.hu, hozzátéve: “a problémát most már orvosolni sem tudják, mert a nagyobb méret miatt nem maradt hely a liftakna elhelyezésére. A felhőkarcoló tervezői felmondtak.”

Az azóta érkező hírek szerint azonban ezt az állítást nemcsak az építtető, de más újságíró is tagadja: a liftek szerintük nagyon is ott vannak az épületben. Mindkét toronyban három felvonó üzemel: egy spanyol blogger például már áprilisban arról írt, hogy a 45. emeletre egy percen belül felrepítette az egyik lift.

A kimaradt liftek legendája az El Pais egy építkezésről írt cikkéből ered. A spanyol lap azonban nem azt írta, hogy nincsenek liftek, hanem csak megemlítette az építkezést kísérő problémák között a liftrendszerrel kapcsolatos anomáliákat. Cikkük angol nyelvterületre Jesus Diaz ferdítése révén került előbb a Gizmodóra, majd onnan tovább más lapokba.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!