A felhívás így néz ki:

OSSZÁTOK, HOGY MINÉL TÖBBEN TUDOMÁST VEGYENEK ERRŐL ÉS HOGY MEGVÉDJÜK KEDVENCEINKET!!!

Hát sajnos sok olyan ember van aki a végletekig elmenne azért,hogy egy kutyával se találkozzon a környezetében,ez a kép is ennek a bizonyítéka! Egy gazdi találta sétáltatás közben! Szlovákiában,Csehországban és már Magyarországon is találkozhattak a gazdik ilyesmivel!

Sok gazdi nem figyel arra kellőképpen, hogy a kutyája mit eszik meg az utcán! Nagyon szépen kérek mindenkit,hogy jobban figyeljetek oda! Végzetes következményei lehetnek akár egy lenyelt ismeretlen falatnak is !!!

Az illusztrációt Latin-Amerikából importálták

“Egy gazdi találta sétáltatás közben” – állítja a felhívás. Ez igaz is, ám a szöveg mellé csatolt fotó nem mostanában és nem is errefelé készült, hanem 2011 júliusában Argentínában.

A Snopes a fenti eset mellett összegyűjtött pár hasonló ügyet a világból – leginkább Amerikából és Nagy-Britanniából.

Magyarországon különböző sajtótermékek szerint 2012 júniusában történt hasonló eset, amikor is gombostűkkel teletűzdelt sertésnyelveket találtak egy budai erdőben.

A felhívás kapcsán megszólaló kutyatulajdonosok dühösek. Van, aki a tévét, az ötletadó krimisorozatokat hibáztatja, mások szerint pedig éppen hogy az ilyesfajta felhívások adnak ötletet “aberráltaknak”.

Mindenesetre egy konkrétumok – a hely és az idő meghatározása – nélküli, Latin-Amerikából importált fotóval illusztrált felhívás terjesztésének nem sok értelme van. Félni sok mindentől lehet általában, de nem biztos, hogy tragédiáktól rettegve kell leélnünk az életünk.

Asszem, többször írtam már errefelé ilyesmit: vigyázzatok gyerekeitekre / kutyáitokra / autóitokra / egyéb értékeitekre, de ne az ilyen nagyvilágba kiáltott felhívások miatt.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!