Kezdjük a régebbivel. Ezt a bankrablós videót volt kollégámtól kaptam egy hete, állítólag a Facebookon terjed, detroiti helymegjelöléssel. A világ leghülyébb rendőrei felirat alatt futó videó természetesen nem egy valós bankrablás megörökítése, hanem egy 2007-es kocsireklám forgatásának civil felvétele.

Bank Robbery in Downtown Los Angeles!

Saw this happen earlier today (9/26/07) in downtown LA. Masked thieves running out to a getaway car, only to be surrounded by cops who run right by them into…

A másik videó ennél jóval frissebb. Bár a Museum of Hoaxes már a múlt pénteken beszámolt a Cadbury feltételezhető szerepéről az alábbi, félresikerült leánykérésben (lásd még a 0:49-nél megjelenő kisvonatot és feliratát – NOT SO SWEET), a sztori ennek ellenére az édességgyártó cég említése nélkül futott végig a neten. A Daily Mail cikkére hivatkozva ma délelőtt a 444.hu is megírta valós sztoriként (majd olvasói hozzászólásra rövidesen korrigáltak), estére pedig az RTL Klub Fókusz műsorába is megérkezett, ahol még a nézői kérdést is ezzel kapcsolatban tették fel.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!