A Zsolt által beküldött szöveg szerint az amerikai hírszerzés titkos adatgyűjtéséről információkat kiszivárogtató informatikus “kedden megszellőztette az Internet Chronicle riporterének“, hogy a HAARP-ot “arra használják, hogy a globális kapitalizmus leendő ellenzékét, azaz több millió embert megszüntessen vagy manipuláljon. Ezekkel a földi antennákkal a NATO képes globális szinten, távolról elhallgattatni a deviáns vagy felforgató elkövetőket a gondolatok eltorzításával” – idézi a lap Snowdent, aki maga állítólag egy Faraday-kalitkával blokkolja a rendszert.

A cikk valóban az Internet Chronicle oldalán olvasható, ahol az utóbbi napokban nagyon jól futnak a Snowden nevével színezett cikkek: az ufós anyag már 10 ezer feletti lájkot kapott, a SAURON-programos cikk 14 ezer felett áll, egy chemtrailes cikkük pedig szintén tízezer lájk közelébe került. Az elmúlt napok legnépszerűbbje mégis fent idézett haarpos anyag, amelyet már több mint 19 ezren lájkoltak.

Snowden neve azonban nem garancia a sikerre: alig futott a haláláról beszámoló hír (68 lájk), Obama bocsánatkérése Snowden-ügyben (13 lájk) és az NSA-szivárogtató vatikáni elismeréséről tudósító cikk (377 lájk).

Ezek után talán már leírni sem érdemes, de azért legyen meg: az Internet Chronicle egy kamuhíreket közlő, szatirikus oldal, a szerzők hitvallásáról pedig itt olvashattok.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!