A figyelmeztetés szövege szerint a levélíró egy ismerőse részegen taxiba ült, és egyszer csak tűszúrást érzett a nyakában. Azonnal elveszítette eszméletét, és amikor felébredt, egy elhagyatott telken találta magát, vérző hassal. A kórházban mondták meg neki, hogy kiszedték a veséjét

Az esetről beszámoló csetbeszélgetés screen shotját több mint 70 ezren osztották meg a Facebookon, és hamarosan jelentkeztek a sztori különféle mutációi is – írja a Kotaku.com. Egy részegen hazafelé taxizó férfit állítólag – nem tudom csekkolni, hogy ez egy járulékos városi legenda-e – felesége sms-ben értesített a “veszélyről”, mire a 45 éves férfi kiugrott a mozgó autóból és karját törte.

A rendőrség mindenesetre arra figyelmeztette a lakosságot: ne üljenek fel az alaptalan híreszteléseknek, senkit nem fenyeget hasonló veszély.

A legenda egyéb verzióiról a Snopes.com bejegyzésében olvashattok, amiből többek között kiderül, hogy a rémtörténetet a legendavadászok 1991-ig vissza tudták vezetni. A Snopes nyomozása szerint a legendát egy 1991-es Esküdt ellenségek-epizód inspirálhatta. A sorozat forgatókönyvírója egy ismerőse által mesélt történetet dolgozott fel, amiről az ismerős állítólag egy újságban olvasott – ezt a cikket azonban azóta sem sikerült megtalálni.

Ugyanígy hiába kérte az amerikai vesealapítvány azok jelentkezését, akik hasonló támadás áldozatává váltak; senki nem kereste fel őket. Természetesen megint csak nem arról van szó, hogy soha senkinek a veséjét nem szedték még ki akarata ellenére, haszonszerzés céljából, hanem arról, hogy az ilyen bűncselekményekről tudósító beszámolók az esetek többségében hamis riadóztatások.

vese

A képregény forrása: The Big Book of Urban Legends: 200 True Stories, Too Good to be True!; fotó: sxc.hu

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!