A Paul Hellyer beszédét tartalmazó felvétellel kapcsolatban többen is kérdeztétek, mennyire kell komolyan venni az előadót. Lássuk előbb a videót, aztán a kérdéseket.

Kanada volt védelmi miniszterének leleplező beszéde az ufókról közmeghallgatáson

A Földön élnek földönkívüliek, legalább ketten az amerikai kormánynak dolgoznak. Az emberiségnek joga van tudni a létezésükről és a már kialakult együttműköd…

Tényleg miniszter volt Paul Hellyer?

Igen. Az 1923-as születésű Hellyer változatos karrierjébe a hatvanas években egy kanadai védelmi miniszteri szék, majd egy miniszterelnök-helyettesi pozíció is belefért.

Mióta foglalkozik ufókkal?

Saját bevallása szerint már védelmi miniszter korában kapott jelentéseket földönkívüliekről, de akkor még nem volt ideje foglalkozni velük. A kanadai St. Paulban 1967-ben létrehozott ufóleszállóhely felavatására viszont már akkor sem sajnálta az időt. Aktív prédikátorkodást ufótémában 2005 óta végez.

Akkor miért csak most kapták fel?

Felkapták már korábban is, de most éppen egy májusi, volt amerikai kongresszusi képviselők által vezetett, idegen civilizációk földi jelenlétét vizsgáló közmeghallgatáson előadott beszéde kapcsán került újra előtérbe. Előadásában egyszerre állt ki amellett, hogy a világnak meg kell ismernie a földönkívüliek titkát, és mondott olyanokat, hogy “tud egy-két olyan dologról, ami nem biztos, hogy nyilvánosságra hozható, talán majd egyszer.”

Mit állít Hellyer a beszédében?

Nagyon röviden: mindenfélét. Kicsit bővebben kifejtve: megpróbálja elfogadtatni a világgal, hogy a Földön különböző céllal különböző földönkívüli fajok nyüzsögnek, több száz, ha nem ezer éve. Azért lenne fontos szerinte felfedni ittlétüket, mert a nálunk fejlettebb civilizációktól sokat tanulhatnánk, ami fontos lenne fennmaradásunk szempontjából.

Kik nem akarják ezt a fejlődést?

Hellyer szerint ugyanazok az érdekszövetségek, amelyek a sorsunkat irányítják. Vagyis: a Cabal, amelynek tagjai többek között a Bilderberg-csoport, a Nemzetközi Bankkartell, az Olajkartell és különböző hírszerző szervezetek. Céljuk egy világkormány létrehozása, ami “Mr. Rockefeller” szerint állítólag jól halad.

Mi a véleménye a tudomány ufóálláspontjáról Hellyernek?

Stephen Hawking különösen a bögyében van, amiért a világhírű fizikus szerinte mindenféle tévinformációkkal rémisztgeti az emberiséget a földönkívüliekről (többek között azzal, hogy félnünk kell tőlük, mert ha ránk találnak, akár el is pusztíthatnak minket).

Mi a teendő Hellyer szerint?

Hellyer paradigmaváltást hirdet: küzdeni kell a globális felmelegedés ellen, ki kell alakítani egy igazságos és fenntartható bankrendszert, és békében és harmóniában kell élni a földi és égi szomszédokkal.

Miért nem tudom követni Hellyer gondolatmenetét?

Túl azon, hogy összeesküvés-elméleti klisékkel telepakolt előadásában Hellyer maga is el-elkalandozik az ufótémától, az is nehezítheti a kilencperces videó értelmezését, hogy ez egy vágott anyag. Mondhatjuk azt is, hogy szerencsére, mert az eredeti, húsz percnél is hosszabb felszólalásában Hellyer mindenféle könyvekből idéz még, amikben úgy elmélyül, hogy a meghallgatásvezető elnöknek kell figyelmeztetnie ideje lejártára.

Ez most akkor végre egy hivatalos kinyilatkoztatás a földönkívüliekről?

Csak azért, mert Hellyer védelmi miniszter volt a hatvanas években, a most 90 éves egykori politikus kinyilatkoztatása nem sokkal hivatalosabb annál, mint amit Pataky Attila vagy Nemere István adna elő ufó témában.

Mennyire lehet Hellyert komolyan venni?

Annyira, amennyire a fent idézett gondolatok alapján az elmélet komolyan vehető. Kevésbé szigorú szkeptikusok Hellyer teóriájában pár pozitívumot is felfedezhetnek. Ez legalább egy olyan összeesküvés-elmélet, amely tartalmaz néhány olyan célkitűzést, amelynek megvalósítását – a globális felmelegedés megállítását, a fenntartható fejlődést és a békét – talán senki nem bánná.

Fotó: sxc.hu

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!