Michael Adebolajo és Michael Adebowale május közepén gyilkolt meg egy brit katonát London Woolwich városrészében. A 25 éves Lee Rigbyt a támadók elütötték, majd késekkel és bárdokkal összekaszabolták, és a holttestet az úttestre dobták, több száz járókelő szeme láttára. A brit kormány terrorcselekménynek minősítette a támadást. A gyilkosság körülményeinek feltárására rendőrségi-titkosszolgálati akció indult – adta hírül az MTI.

A Daily Mail most arról írt, hogy nem sokkal a merénylet után a YouTube-on megjelent egy videó, amely szerint az egész merénylet hoax volt. A londoni iszlám egyetemistákból álló Islamic Society által is terjesztett felvétel azt állítja, hogy a támadásról készített videón kamu vér látható és a szemtanúk is felbérelt színészek voltak. Szerintük az egész merénylet a szabadkőművesek műve, aminek célja az iszlámellenes hangulat gerjesztése Nagy-Britanniában.

Ebben a videóban pedig elmagyarázzák, hová tűnt a vér az elkövető kezéről:

Was the Woolwich Attack a Hoax? (Debunked)

Where is the blood? People are questioning whether the attack on a soldier in Woolwich yesterday was a fabricated event. WATCH THE VIDEO before commenting – …

Az Islamic Society azóta bejelentette: a videót nem ők készítették, csupán valaki közzétette facebookos oldalukon, de azóta törölték onnan. Állításaitól elhatárolódnak.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!