NEM a keselyűs kép miatt lett öngyilkos Kevin Carter

Völgyi Attila fotóriporter értesített, hogy a neten újra terjed Kevin Carter félinformációkból összerakott története. Két blogbejegyzést ajánlott saját oldaláról: ha érdekel titeket Carter esete, itt és itt részletesebben olvashattok életéről és vitatott fotójáról.

NEM lesz háromnapos internetszünet Magyarországon

A webhir.com nevű oldal kezdte el terjeszteni, hogy „2 hét múlva, azaz 15. elvágják egész Magyarország internet hozzáférését”. Az indoklás szerint a magyarországi internetszünetre azért van szükség, hogy több új „szuperszámítógépet állíthassanak csatasorba”. Az álhírt rengetegen megosztották a Facebookon, az Index leleplező cikkét már jóval kevesebben.

NEM osztogatnak chipes kulcstartókat a benzinkutaknál

Újraéledt az a körlevél is, amely szerint bűnözők chipes kulcstartókat osztogatnak benzinkutaknál. Hasonló kamufigyelmeztetések különböző verziói évek óta keringenek a világban, és már az Urbanlegends.hu-n is foglalkoztam már a témával.

NEM találtak bizonyítékot a sellők létezésére

Az Animal Planet kamudokujának folytatását is nagyon sokan vették komolyan a múlt héten, hiába mondták el állítólag a Comment blog írása szerint a film végén, hogy kitalált “ismeretterjesztésről” van szó. Már a tavalyi film is akkora “sikert” aratott, hogy a National Ocean Sercive-nek közleményt kellett kiadnia arról: nincs bizonyíték a különös tengeri teremtmények létezésére.

NEM szórnak ránk tudatosan mérget az égből

Többen kérdeztetek a chemtrail körlevélről is az elmúlt héten. Itt elolvashatjátok a korábbi írást a témában.

NEM árul kamu Tetovált lányt a Media Markt

Az Index fogyasztóvédelmi blogján egy felháborodott olvasó arról írt, hogy a Media Marktban másolt DVD-n vette meg a Tetovált lány című filmet. Ahogy azonban arra a Cink.hu rámutatott: egy Google-kereséssel bárki megtudhatja, hogy nem másolatról van szó – a lemez direkt néz ki így.

Fotó: Animal Planet

Update | Azóta találtam:

+1: NEM volt atomrobbanás Szlovákiában

Szlovákiai atomrobbanásról szóló hírek terjedtek el Kárpátalján, miután csütörtökre virradó éjjel sárga eső okozott feltűnő környezeti szennyezést – adta hírül szintén a múlt héten Hír24. A rémhír egy másik változata szerint egy szlovákiai vegyi gyár repült a levegőbe. A sárga esőről a szlovák meteorológiai szolgálat is beszámolt, a hidrometeorológiai intézet jelentése szerint a por a déli áramlatokkal sodródhatott a térségbe.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!