Városi legendák ritkán kapnak emlékművet, a Színes Város és az Urbanlegends.hu közös projektjében mi most mégis megpróbálunk életre kelteni egyet: egy üres tűzfalat formálunk át egy legendás történetté. Három tervet dolgoztunk ki, a győztest ti választhatjátok ki” – írtuk ki a szavazást a Színes Város Csoporttal közösen tavaly szeptemberben.

A három legendás alak közül végül Rejtő pincére nyert (Tóth Balázs terve), miután a beérkezett 23 ezer szavazat közül csaknem annyian akarták őt látni a Mika falán, mint a másik két jelöltet összesen.

Amit a győztesről tudni kell: a legenda szerint Rejtő gyakran rendezte számláit kéziratokkal, a pincérek pedig rohantak a szemközti kiadóba, ahol már türelmetlenül vártak a folytatásokra. Persze – mint az az Urbanlegends.hu-n korábban kiderült – valószínűtlen, hogy ilyesmi megesett volna, hiszen Rejtő sosem készre írta a műveit. A vándoranekdota mégis erősen összefonódott a szerző nevével, és a mai napig tartja magát.

A Legenda-projekt a minap az utolsó fázisba lépett: április végén a rajz nagy része – Medgyesy Nikolett és Stark D. Zoltán munkájának köszönhetően – a falra került. Ahová azonban a daruról dolgozó alkotók nem értek fel, ott a napokban ipari alpinistáknak kell majd kiegészíteniük a festést, és más apróbb változtatások is lesznek.

Nézzétek meg a festés első fázisát Flór Péter time-lapse videóján:

Mika Tivadar Ház

No Description

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!