A Facebookon terjedő felhívás így néz ki:

“Figyelem,!!!!!!!!!!!! Hírek szerint Szerbiai szerv kereskedők járják Baját fekete furgonnal,és avval csalják oda az embereket hogy merre kell menni,be rángatják az autóba valahova el viszik, halottan dobják ki az autóból. Állítólag a vonatkertbe is 2 hullát találtak,egyiknek szíve, másiknak meg a veséjét is ki vágták. Tegnap a Penny marketnél is volt egy hulla. Baján sorba tűnik el az ember, úgyhogy mindenkit meg kérnék, hogy nagyon vigyázzon! A rendőrség nagy erőkkel keresi a szerbeket Nagybaracska, Hercegszántó és Baja környékén… Osszátok!”

Mihályné Bornemissza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a Korona Rádiónak elmondta: nem kell aggódni a levélben megfogalmazottak miatt, annak ugyanis semmilyen valóságalapja nincs. A rendőrség keresi a rémhír terjesztőit.

A legenda terjedését táplálhatta egy poénnak szánt közelmúltbeli kalocsai eset is. A városban május 18-án este egy szórakozóhely előtt megállt egy személygépkocsi, az autóból két símaszkos férfi szállt ki, akik egy ott álló fiatal nőt a kocsi csomagtartójába tuszkoltak, majd elhajtottak a helyszínről. Másnapra azonban kiderült, hogy az emberrablást négy 17 éves kalocsai fiatalember találta ki és játszotta el. A Kalocsai Rendőrkapitányság azóta feljelentést tett a négy fiatalemberrel szemben garázdaság miatt.

Illusztráció: sxc.hu

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!