A fotó 29-én indult világhódító útra Angela Merkel német kancellárhoz kapcsolva az Imguron, majd a Redditen keresztül 30-án végigment a magyar Tumblren is, ahonnan szép lassan beszivárgott előbb az olasz, majd a francia és portugál médiába.

A France 24 április elsejei átveréseket tartalmazó műsorában viccelődött a fotóval, a nemakarodtudni posztját szemlézve. A portugál Noticiasauminuto kétszer is foglalkozott a témával: elsején csupán megemlítették a fotót, másodikai bejegyzésükben pedig – ha jól működik a Google Translate – arról írtak, hogy a német média feltűnően hallgat a képet illetően. Írtak a Spiegel szerkesztőségének, felhívták a lisszaboni nagykövetséget, de választ egyiktől sem kaptak.

Rövidesen a tengerentúlra is eljutott a pikáns téma, a Huffington Post a hét elején adott egy rövid összefoglalót a nyomozás addigi állásáról. Eszerint bár a fejtartás és a testfelépítés nagyon hasonló (nyilván ez okozta a feltételezést is, hogy a képen Merkel látható), és a nudizmus népszerű formája volt a kikapcsolódásnak az NDK-ban, ahol Merkel felnőtt, de a fotót 2009-ben – Merkel nevének említése nélkül – közzétevő blogger szerint a kép egy 50-es, 60-as évekbeli svéd nudista magazinból származik. S mivel Merkel 54-es születésű, szerinte a képen a hasonlóság ellenére sem a német kancellár látható.

A BuzzFeed megkereste az amerikai német követséget is, akik nem akarták kommentálni az esetet.

Fotó: BuzzFeed

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!