Ahogy az várható volt, a második bostoni merénylő letartóztatása után sem csillapodott a konspirációs elméletek áradata. A kommentált képek formájában is terjedő teóriák egyik visszatérő eleme a “titokzatos meztelen ember”.

Mint ismeretes, a három emberéletet követelő bostoni merénylet egyik gyanúsítottja, Tamerlan Carnajev – az idősebb testvér – meghalt az elfogására indított hajtóvadászatban. Az áldozatok anyja által is terjesztett elmélet szerint azonban a rendfenntartók nem tűzharcban ölték meg Tamerlant, hanem elfogása után végeztek vele. Bizonyítékul erre szerinte azok a felvételek szolgálnak, amelyeken jól látszik, ahogy az idősebb testvért sértetlenül és meztelenül vezetik el a rendőrök.

Tamerlan Tsarnaev ? NAKED walking alive ! ( FIRST VIDEO – ORIGINAL)

WE NEED MORE THIS – http://www.youtube.com/watch?v=96k9lojNt4U AND FINISH WITH… http://www.youtube.com/watch?v=-xiXroQp8t4 TAMERLAN DEAD ? http://riehlworldview.com/wp-content/uploads/2013/04/Tamerlan-Tsarnaev.jpg NEW PHOTO – http://www.imagebam.com/image/370b43250445639 Tsarnaev Aunt Claims Naked Man In Video Is Tamerlan – http://www.infowars.com/tsarnaev-aunt-claims-naked-man-in-video-is-tamerlan/ HE WAS HANDCUFFED, IF HE, HOW HE DIED? AND WHY? http://www.imagebam.com/image/521a1d250032714 ORIGINAL VIDEO FROM CNN (watch in HD ) http://edition.cnn.com/video/?/video/us/2013/04/19/vo-suspect-perp-walk.cnn#/video/us/2013/04/19/vo-suspect-perp-walk.cnn THUMBNAIL PHOTO – http://www.imagebam.com/image/f77b47250752137 PEACE TO ALL, Greetings from BRAZIL !

A rendőrség szerint a felvételen azonban nem Tamerlan Carnajev látható, hanem egy rá hasonlító férfi, aki rosszkor volt rossz helyen azon az este. A férfit a hatóságok emberei vetkőztették le, hogy megbizonyosodjanak róla, nincs-e rajta robbanómellény. Erről az esetről számol be az alábbi videóban egy újságíró:

UPDATE: Naked man arrested in Watertown, MA related to boston bombing

CHARLOTTE COUNTY ,FLORIDA ,SHERIFF, CORRUPTION http://charlottecountyflcorruption.info www.youtube.com/channel/UCaLx8YHxza3Jfoa-q9HIUZw www.youtube.com/user/LIVEFREEORDIEPEOPLE …

Körülbelül ennyi derült ki a Snopes.com hételeji bejegyzéséből, ami után azonban az elmélet ugyanúgy terjedt tovább. Az emberek nem hittek a rendőrségnek, mindenki tudni akarta, ki a “titokzatos meztelen férfi”.

A The New Yorker Newsdesk című blogjának szerzője ezért aztán még egyszer nekifutott, hogy rekonstruálja a hajsza éjszakáját.  Cikkéből többek között kiderül, hogy az elkövetőkkel folytatott tűzharc – egészen pontosan az idősebb testvér halálos sérülése és a fiatalabb testvér elmenekülése – után a rendőrök egy kocsijában magányosan ülő férfit vettek észre a környéken. Levetkőztették, majd miután meggyőződtek róla, hogy testére nincsenek robbanóanyagok szerelve, kocsiba ültették. Huszonöt perc múlva jelentkezett a férfi barátja, akit szintén megbilincseltek, és kikérdeztek. Aztán erről a két emberről valahogy a rendőrök elfeledkeztek, és később már csak arról beszéltek, hogy az egyik elkövető meghalt, a másik pedig szökésben van.

Mivel a mai napig nem nevezték meg, ki volt a “titokzatos meztelen ember”, ezzel további táptalajt adtak a spekulációknak. Az egyik legnépszerűbb elmélet szerint a bostoni robbantás megrendezett volt: a Carnejev testvérek kettős ügynökök voltak, a robbantást a kormány rendezte, színészek segítségével, céljuk pedig a rendőrállam erősítése volt.

A Newsdesk bloggere megpróbálta megtudni, ki volt a “titokzatos meztelen férfi”, de a bostoni rendőrségtől az FBI-hoz irányították, az FBI-tól pedig a watertowni rendőrséghez, ők pedig egyelőre még nem válaszoltak. Az újságíróknak egyelőre csak a kocsijával eltérített, 26 éves férfit sikerült levadászniuk, így azt már tudni, hogy ő nem azonos a meztelen férfival.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!