A felvételt Gabriellától kaptam, aki egyben a videó készítéséről beszámoló werkvideót is csatolta (lásd legalul). Merthogy – ha ez a landolás pillanataiból egyébként nem derült ki – a felvétel természetesen nem valós: egy modellrepülővel készült, amit aztán digitálisan feljavítottak.

A produkciónak weblap is készült, amin a többek között Magyarországon felnőtt, svéd-brit származású állítólagos pilóta interjút is adott szerencsés kimenetelű balesetéről. Amire aztán a YouTube-on ilyen videoválaszok érkeztek:

Re: Interview With “James Andersson”

After the wing comes off!This is a video response to “Best Race Pilot Ever!!!! at http://www.youtube.com/watch?v=XRCbkBfdBrQ&feature=iv&annotation_id=event_9…

A Hoax-Slayer szerint az egész projekt a KillaThrill márka gerillakampánya volt, amelynek részletei – a kivitelező neve, a videó időzítése, a megtekintések száma, stb – elérhetők ezen a linken.

Making-Of the Killa Thrill ‘One Wing Landing’ Viral Video

Here is a short video of ‘behind the scenes’ footage, as the infamous ‘one wing landing’ video was being made.I trust that this will convince those who STILL…

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!