Az MTI információi szerint a Berzsenyi utcában sátorozó cirkuszból kora délután jutott ki az állat, és több száz méterre, a közeli lakótelepig jutott, míg végül a cirkusz alkalmazottjai visszavezették. A neten megjelent fényképek és videók szerint az állat a Berzsenyi utcán át jutott el a lakótelepig, ott járókelők közelében, a lakóházak fala mellett sétált.

elefant_tesco

Nothoff Ingrid, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke az MTI érdeklődésére elmondta: a rendőrség a neten keringő képek alapján szerzett tudomást a történtekről. A kapitányság munkatársai beszéltek az állat gondozóival és a cirkusz igazgatójával, ők azt állították, hogy az elefánt kisétált a sátorból, de csak néhány száz métert tett meg, és a gondozói kísérték.

A sajtófőnök szerint – miután felmerült, hogy esetleg reklámcélból engedték ki az elefántot – a létesítmény üzemeltetőinek figyelmét arra is felhívták, ha valóban ez történt, az is szabálysértésnek minősül. A Helikon Rádió Facebook oldalán valamivel később a marketingakciós verziót erősítették meg.

Fotók: Studio FM 96.3 Zalaegerszeg. Videó ugyanitt, illetve a Helikon Rádió Egerszeg oldalán.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!