A körlevél – amelynek egyik legbravúrosabb logikai átkötése az “USA-ban a napokban fogadtak el törvényt arról, hogy kötelező lesz beültetni mindenkibe! … Na, gyorsan lépjünk ki ebből az Európai Unióból!!!” gondolatmenet – röviden arról szól, hogy 2017-ig mindenkibe csipet ültetnek, amivel minden lépésünket figyelni fogják.

Minden évben előjön

Az üzenet annak ellenére terjed gyorsan a magyar neten, hogy a kommentek között – amit ugye nem sokan olvasnak, inkább csak beírnak – szerepel annak a cikknek a linkje is, amelyből megtudhatjuk: a körlevél 2009 óta terjed a neten, és először 2013-ra ígérte a kötelező csipezést.

Ezt most – hogy már 2013 van, és mégsincs mindenkiben csip – 2017-re tolták. Nyilván lesznek, akik ezt majd úgy értelmezik, hogy az ő felvilágosító tevékenységük miatt kaptunk haladékot.

A körlevél eredete

Pedig csak az történt, hogy tengerentúli paranoidok félreértelmeztek egy törvénytervezetet. Ezt a tervezetet azonban nemcsak hogy nem fogadták el, de az sem igaz, hogy szerepelt volna benne a mindenkire kiterjedő, kötelező csipbeültetés gondolata.

Ehhez a körlevélhez aztán a Snopes szerint valamikor 2012-ben egy képet is csatoltak – a magyar szöveg illusztrációja is ez -, ami viszont nem más, mint egy 2007-ben bemutatott, cukrosoknak ajánlott glükózszint-mérő.

Hogy mit hoz a jövő?

Hogy a távolabbi jövőben kerülnek-e belénk csipek, és ha igen, mikor, nehéz lenne megmondani. Ha meg is történik, mindez nem azért lesz, mert a lenti levél már 2009-ben előre megmondta, vagy mert a Bibliából mindez kiolvasható. De még csak a “zsidó háttérhatalomnak” se lesz köze hozzá, hanem azért történik majd, mert a világ errefelé tart.

Hogy jó lesz-e ez az emberiségnek vagy nem, leginkább azokon az okosokon múlik, akik feladatul kapják annak kivitelezését, hogy a technológiai vívmányok használatával senki ne élhessen vissza.

Az alábbi körlevélhez hasonlókat terjesztők megfigyeléséhez azonban még csipre sem lesz szükség: ezek az emberek költséges technológiák helyett saját maguk küldenek folyamatos és nyilvános jelentéseket magukról. És akkor a végére az idézett szöveg, a maga félmagyar formájában:

csip

“Most már kezd egyre jobban, lépésről lépésre bebizonyosodni, hogy ez már nem “összeszösszenés elmélet”….ez már gyakorlat. Sorjába történnek azok az események amik meg vannak már írva. Tudatosan manipulálja a világot egy oligarchia!!!

Jel.18. “Mert az ő paráznasága haragjának borából ivott valamennyi nép, és a földnek királyai ő vele paráználkodtak, és a földnek kalmárai az ő dobzódásának erejéből meggazdagodtak.”

Jel.13. “És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.”

Az USA-ban törvény kötelez hamarosan mindenkit, hogy csipet viseljen a testében! Nem vicc! Szenátorok beszélnek róla! Ott a videó alább… megnézheted!

Az illegális bevándorlók és munkavállalók elleni küzdelemmel magyarázzák azt, hogy miért kell csipet ültetni az emberekbe! A terrorizmusra való hivatkozással már az emberek szabadság jogait erősen bekorlátozták, most jön a csippel való megjelölésük! A videóból kiderül az is, hogy GPS-es nyomkövetésre is alkalmas a beültetett csip és a személyes információkon túl, orvosi adatokat és még a bankszámlaszámot is tartalmazza!

Most találtam ezt a hírt… sajnos most nincs időm lefordítani a videókat, de azért remélem így is sokan értik és rádöbbennek merre is tart ez a világ! A zsidó háttérhatalom és törekvéseik az emberek totális kontrolljára már messze nem a sci-fi kategóriája… Ugyanúgy ahogy az sem, hogy hazánkat ugyanezek a sátáni erők akarják kihúzni a lábunk alól és létrehozni a helyén Új-Izraelt! Az Európai Unió tagországaiban is bevezetnék állítólag már 2017 végére a csipes beültetést! Legalábbis a terv ez. Érdekes eddig itt Európában erről nem beszéltek, pedig az USA-ban már téma a televíziókban és egyáltalán nem csinálnak titkot belőle! (…)

Orwellia hamarosan valóság lesz. Az Európai Unióban 2017 végére tervezik bevezetni azt a mikrochipet, ami egy az emberekbe ültethető adathordozó és mindenkinek kötelezően viselnie kell majd! Az USA-ban a napokban fogadtak el törvényt arról, hogy kötelező lesz beültetni mindenkibe! Szép új világ… Na, gyorsan lépjünk ki ebből az Európai Unióból!!!”

Update | 2015 márciusában a tudnodkel oldal ismét lehozta a cikk egy új változatát, több ezer friss megosztást és lájkot generálva az elméletnek. Ebben a verzióban Orbán neve is felbukkan (egyébként ez sem új motívum), de az “És itt a magyar változat (előkészítés)” című idézett anyag nem kattintható – így nem tudjuk meg, hogy áll a “magyar előkészítés”. A teljesen katyvasz szöveg utóiratában az okostechnológiák veszélyeire is figyelmeztetnek, ami egyébként létező és mostanában sokat elemzett jelenség. De a téma megismeréséhez a tudnodkel oldalánál komolyabb forrásokat ajánlok.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!