Az alábbi szöveg a Facebook “legújabb változásai” ellen ígér megoldást. Ha azonban követjük az abban foglaltakat, nem mi tűnünk el a nyilvánosság elől, hanem adott ismerősünk életeseményeiről, állapotfrissítéseiről, fényképeiről iratkozunk le.

Tény azonban, hogy ha teljesítjük ismerősünk e kérését, ő a célját valóban eléri: a jövőben nem fogjuk tovább osztani a képeit, írásait, mivel nem is látjuk. A képeinket reflexből továbblövő ismerőseink törlés nélküli lekoptatására tehát alkalmas az üzenet, de a funkció alapvetően nem erről szól.

“Legyetek kedvesek ezt megcsinálni! Előre is köszi mindenkinek!

Azok, akik nem csinálják meg, és megosztják az írásaim a nyilvánosság számára, azokat TÖRÖLNI FOGOM! Meg szeretnék maradni privát kapcsolatban veled. Amiket kihelyezek: írások, fényképek a családi és személyes dolgaim, nem szeretném, hogy idegenek férjenek hozzá!! Azonban a Facebook legújabb változásai hogy a “nyilvánosság” láthatja tevékenységeimet BÁRMELY falon. Ez akkor történik, amikor a “like-olod” vagy a “comment”álod az írásokat képeket. Sajnos, nem tudjuk megváltoztatni ezt a beállítást magunknak, mert ezt a Facebook így állította be!

KÉRLEK helyezd a kurzort a nevemre (NE KATTINTS), egy ablak jelenik meg, most mozgassad az egeret a “Ismerösök” (kattintás nélkül is), majd le a “Beállítások”, kattintsál ide, és egy lista jelenik meg. Töröld a kis “pipát” az “ÉLETESEMÉNYEK” az ” “ÁLLAPOTFRISSÍTÉSEK” és a” FÉNYKÉPEK”mellett. Ezzel, a tevékenységgel többé nem leszel nyilvános.

Most Te is másolhatod és beillesztheted ezt a faladra. Amint látom ezt a beírás a faladon, én is ugyanezt fogom tenni… szeretnék megmaradni az ismerőseid között, akiket én választottam, de nem szeretném, hogy adataim és képeim ezen kívül mások oldalain is megjelenjenek…. még egyszer köszönöm”

Fotó: sxc.hu

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!