Budspencer_deathhoaxÉrdekes viszont, hogy nagyon sok oldal máris tudni véli, hogy a színész szóvivője tegnap bejelentette: az egész kamu, és “Bud Spencer csatlakozott azoknak a hírességeknek a hosszú listájához, akiket az interneten megöltek, de amúgy – köszönik – jól vannak.”

Van, aki még a cáfolat forrását is közzéteszi, méghozzá a Mediamass oldalt, ez azonban egy olyan szatirikus lap, amelyen tucatjával találhatunk hasonló híreket.

Van halálhír-tagadó cikkük – ugyanazzal a szöveggel, dátummal és illusztrációval – Bud Spencer mellett Jean Renóról, Michael Jordanről, Rick Astleyről , stb.

Szóval a Mediamass nem az a forrás, amire hivatkozva a cáfolatot nyugodt szívvel meg lehetne írni.

A tanulság: a jövőben nemcsak az interneten terjedő egyenhalálhírekkel érdemes óvatosan bánni, hanem az ugyanitt terjedő egyencáfolatokkal is.

Update 2013: talán most már leírhatjuk, ha a halálhír ennyi idő után sem jelent meg komoly sajtóorgánumban, akkor szerencsére ez is kamu volt. A bulvársajtón azonban, ahogy látom, nehezen megy át az infó, mennyire vehetők komolyan a Mediamass-ből átemelt “szóvivői” mondatok.

Update 2016: Június 27-én este jött a hír, hogy Carlo Pedersoli 86 éves korában elhunyt. Bár egy időre megint megugrott ennek a cikknek a látogatottsága, vagyis néhányan közületek ezúttal is átverésre gyanakodtatok, a halálhírt sajnos a család is megerősítette.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!