A Danone-bojkott történetét nem lehet elégszer megírni – megtette már többek között az Index és a Danone is 2007-ben, és anno – 2006-ban – a Legendavadászat-ban is esett róla szó.

A Danone ellen a Győri Keksz állítólagos megszüntetése miatt bojkottot hirdető levélre a cég 2007-ben így reagált:

“Sajnálattal és megdöbbenéssel szembesülünk azzal a ténnyel, hogy a Danone Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Kft. és a Győri Keksz Kft. termékeinek rosszakarói időről időre újraindítják a Danone termékek elleni bojkottra felszólító kör e-mailt… (…) A Danone Kft. és a Győri Keksz Kft. két különálló jogi személy. Miután 2007. december 1-vel a Danone Csoport eladta a keksz üzletágát a Kraft Foods Inc.-nek, így a Győri Keksz is a Kraft Foods tulajdonába került.”

Tehát már jó ideje nem is az övék a Győri Keksz, mégis rendre felröppen a bojkottra szólító levél. És a Facebooknak köszönhetően minden eddiginél gyorsabban képes terjedni.

A reggel kitett poszt hozzászólásait olvasva látható, hogy este tizenegy után a nemzetközi helyzet fokozódott:

Túlterheltség miatt nem lehet olvasni a blogot, vagy letiltották? (körülbelül egy perce via mobil)

Német szervert nem olyan könnyű túlterhelni… (pár másodperce)

Igen, veszem észre…. adminként sem tudok belépni… (pár másodperce)

Azért reggel is egy-két sort és nyugtass meg vele, hogy nem lett bajod, nem ért beleset vagy ilyesmi! (pár másodperce)”

“Egyre érdekesebb…” – írta ki Gábor a Facebookra, majd pár perc múlva közölte: “a szolgáltató jelezte, hogy túlterhelt lett az oldal…” Aztán kicsivel később visszajött a szájt, de még a bejegyzés alá linkelt cikkek sem győzték meg Gábort a visszavonulásról.

Mivel felesleges lenne tovább népszerűsíteni a kamu bojkottfelhívást, nem linkelem a cikkét. Ha érdekel titeket, nektek kell megkeresni.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!