A figyelmeztetésnek ezt a változatát kaptam meg Jadeye-től:

bicske

Majd pedig ezt:

“BICSKEIEK FIGYELEM!!!!
A tegnapi gyermek eltűnéssel kapcsolatosan! /Osszátok/

Reméljük,hogy csak egy “városi legenda kering,miszerint tegnap a “Spár előtt,egy anyukát bántalmaztak,és 6 éves körüli kislányát,pedig egy fekete Audi,vagy Mercedes gépjárműbe,egy 40-50 év körüli fekete ruhás férfi betuszkolta,elrabolta!Ezúton kérem a Bicskei rendőr főkapitány úrat,sürgősen adjon ki,sajtótájékoztatást arról,hogy a veszély valós-e???Pánikszerű a hangulat az iskolák előtt,a szülők körében.Ha a történet nem igaz,akkor nyugtasson meg minket,ha pedig valós erősítse meg,hogy gyermekeinkre fokozottabban figyelhessünk!!! És megfelelő óvintézkedéseket meg tehessük.Ha tőlünk elvárják,hogy törvénytisztelő állampolgárként a rendőrséggel együtt működjünk,akkor önök is a kölcsönösség elve alapján,kérem ezt tegyék meg!”

A Bicskei Szó szerint január 14-e óta aggasztja a helyieket a rejtélyes “fekete Merci vagy BMW”, ezért az ügy tisztázása érdekében levelet írtak a helyi rendőrkapitánynak.

A blog által megkérdezett Balázs Sándor alezredes szerint valószínűleg egy félreértés okozhatta a pánikot. Január első felében egy csabdi kisfiú zuhogó esőben tartott az iskola felé, amikor megállt mellette egy szürke kisbusz. A rendőrség szerint feltehetőleg segítő szándékkal megkérdezték, hogy elvigyék-e az iskolába. Miután a fiú nemleges választ adott, elköszöntek egymástól.

A fiú otthon elmesélte az esetet anyjának, aki erről a Facebookon – tényszerűen – bejegyzést tett közzé. Balázs Sándor szerint valószínűleg ezt az üzenetet módosítgatták aztán többen is, fokozva a pánikot. A rendőrség a levelekben felmerült információkat ellenőrizte, és azokat alaptalannak találta.

Nincs fekete autós, fekete öltönyös gyermekrabló, vagy gyermekeket molesztáló ismeretlen személy” – írja levelében Balázs Sándor.

Fotó: sxc.hu

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!