Az esettel kapcsolatban az Árkád a Facebookon adott ki közleményt, amiben leszögezik: “sem a rendőrség, sem az Árkád biztonsági szolgálata, vagy igazgatósága nem értesült ilyen eseményről.” A helyi sajtó a rendőrséget is megkereste, és a szóvivőtől megtudták: nincs ilyen ügyük, alaptalan híresztelésekről, nemlétező ügyekről pedig nem tudnak nyilatkozni.

Folklórkutatói megfontolásból azért rögzítsük a legújabb, különböző változataival az országot már végigroadshow-zó szöveget:

“Sziasztok! Ma több hiteles forrásból is eljutott hozzám az az info, hogy a szegedi Árkádból tűntek el gyerekek. A részletekkel nem nagyon akarom borzolni az idegeiteket (volt olyan gyerek, akit a szerb határról hoztak vissza, volt, akit sajnos már nem sikerült megtalálni, csak holtan, hiányzó vesékkel stb.). A lényeg, hogy nagyon figyeljetek a kicsikre, nagyokra egyaránt. Állítólag az Árkád-ban a WC a legveszélyesebb hely, én még sosem voltam ott, de azt mondják, hogy olyan mint egy útvesztő, és onnan tűnnek el legtöbben. Az egészben az a felháborító, hogy nem igazán hozták ezeket nyilvánosságra, nem hívják fel a szülők figyelmét kellőképpen. Ti egyébként hallottatok erről???” (forrás: SzegedCafé)

Sajnos, ahogy a korábbi eseteknél már láthattuk, vannak, akiket a hatóságok tagadása sem nyugtat meg, hiszen e történeteknek része az állítólagos emberrablások nyilvánosság előli eltitkolása. Őket talán már csak a riogatás történelmének megismerése nyugtathatja meg, vagyis ha rákérdezünk: el tudják-e képzelni, hogy az ország különböző városaiban évek óta nyomtalanul tűnnek el emberek százai, és ezt titokban lehet tartani.

Illusztráció: sxc.hu

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!