Hongkongban közel 700 házasságot regisztráltak 12-ére, ami az októberi napi átlag négyszerese, Szingapúrban pedig 540-et, ami a nem muszlim házasságokat tekintve a nyolcszorosa a napi megszokottnak.

Ez kiemelkedőnek számít ugyan, de elmarad a korábbi hasonló rohamok nagyságától: előző év november 11-én – az “örök szerelem” napján – 1002 házasságot, 2010. október 10-én – a “tökéletesség” napján – pedig 859-et tartottak Hongkongban.

Szingapúrban ugyanezeken a dátumokon 553 illetve 724 pár kelt egybe. Utóbbi ország rekordját 1995. február 14-én jegyezték 1082 szertartással, ebben az évben ugyanis a nyugati és a kínai Valentin nap egybeesett.

A feng shui mestereknek magyarázatuk is van a visszaesésre: 12-e nem egy speciális esküvős kabalanap, “csak egy viszonylag szerencsés” dátum, aminél csak decemberben két – tizennyolcadika és harmincegyedike – jobb nap is van az esküvőre.

A számőrület az AFP híradása szerint egyébként csak Hongkongban és Szingapúrban dívik, a kínai és tajvani kínaiak körében nem figyeltek meg hasonló növekedést.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!