„A Facebook új szigorítása szerint a felrakott posztjaink véletlenszerűen az oldalt kedvelők csekély százalékához jut csak el. Ha továbbra is látni akarsz minket, akkor az oldalunkon a tetszik (LIKE) gomb mellett található kis fogaskerékre kell kattintani, majd a “hozzáadás egy érdeklődési kör listákhoz” (ADD TO INTEREST LIST). Itt létrehozhatsz egy listát és megadhatod azt is, hogy a hírfolyamban megjelenjünk. Ez MINDEN oldalra érvényes, amit követni szeretnétek” – olvasható a körlevélben.

Az igaz, hogy a facebookos oldalak üzenetei a követők kis részéhez jutnak el (úgy tűnik, mintha az utóbbi időben még kevesebb emberhez). Az is igaz, hogy pénzért lehet több megjelenést vásárolni a Facebooktól. Az is igaz, hogy egy oldal érdeklődési körbe sorolása (INTEREST LIST-hez adása) jó módszer arra, hogy ne mulasszuk el kedvenc oldalunk bejegyzéseit. De csak azoknak, akik ezt követően rendszeresen rákattintanak erre a listára (a baloldali hasábban tehetik meg).

A Hoax-Slayer egy szerzője szerint azonban e trükk közvetlenül nincs befolyással arra, hogy az adott oldal bejegyzései milyen gyakorisággal jelennek meg a hírfolyamban. Mindaddig tehát, amíg az emberek túlnyomó része a hírfolyamról tájékozódik, ez a megoldás nem az igazi a felvetett problémára. Ha ti is kipróbáljátok, látni fogjátok, hogy csak ettől nem jelenik meg automatikusan minden bejegyzés a hírfolyamban.

A felhívás egy dologra jó viszont: reklámot csinálni a Facebook egy idei innovációjának, és rászoktatni a felhasználókat az érdeklődési listák használatára. Ez idővel több lájkot, hozzászólást generálhat az ide felvett oldalaknak, javítva ezzel facebookos értékelésüket.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!