Szét lehet-e harapni acélfogakkal egy acélkötelet? 

James Bond Jaws moonraker tram fight

video of jaws and bond fighting on the trams.

A legendavadászok készítettek egy Moonraker című filmben látotthoz hasonló acélprotkót, betették egy koponyába és különböző súlyokkal próbára tették. Egy átlagos emberi harapással – 12 kg/négyzetcentivel – meg sem tudták karcolni az acélsodronyt. Megpróbálták borotvaéles fogakkal is, de ezzel sem jutottak előrébb – még egy tíztonnás harapással is csak meghajlítani sikerült a kötelet.

Le lehet-e fejezni egy acélkalappal egy szobrot? 

James Bond: Goldfinger-Oddjob’s demonstration

After losing to 007 in a golf match, Auric Goldfinger pays Bond. Then he tells Oddjob to give Bond a demontration with his hat. From the 1964 film Goldfinger…

Goldfinger koreai segítőjének erőfitogtatását gipszből, betonból és márványból készült szobrokon próbálták reprodukálni, egy robothajító segítségével, de csak a gipszet és az üreges márványszobrot sikerült lefejezniük. A filmben látotthoz hasonló tömör szobrot csak karcolgatni tudták.

Fel lehet-e robbantani egy gáztartályt egy 9 mm-es pisztoly egyetlen lövésével?

A Casino Royale-ban látott jelenetet tesztelve kiderül, egy 9 mm-es lövedék még csak átlyukasztani sem képes egy gáztartályt. A 36-os átvitte, de nem robbantotta fel, erre még a lángoló nyomjelző lövedék sem volt képes. Felrobbantani csak robbanóanyagokkal sikerült a tartályt.

Eltéríti-e a mágneses óra a golyót? 

Bondcollection New Product – “Live and Let Die” Watch Replica

This is a replica of Bond’s watch which a spoon have been added and the markers have been painted in red, just like in the movie, when the magnet is on. The machinery of the watch is chinese, quartz and works perfectly.

Az Élni és halni hagyni című filmben Q egy különleges órával látja el Bondot, amely állítólag még a golyót is képes eltéríteni. Ez persze csak acéllövedékek ellen segíthet, de a legendavadászoknak a golyó röppályáját az órába maximálisan beépíthető 575 gaussos mágnessel nem sikerült eltéríteniük. Ezután az eredmény reprodukálásába fogtak, de 6 roncstelepi mágnes erősségével is csak pár centit sikerült sikerült módosítaniuk az ugyanolyan halálos lövésen.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!