Bizonyos csoportok – nem teljesen érthető motivációtól vezérelve – azon munkálkodnak, hogy a védőoltások vélt veszélyeire hívják fel a közvélemény figyelmét. Valószínűleg nincsenek tisztában azzal, hogy ha törekvéseik sikerrel járnának, olyan betegségek ütnék fel újra a fejüket, amelyek gyermekek és felnőttek ezreinek-millióinak halálát okoznák vagy nyomorítanák meg őket egy életre – olvasható a Ködpiszkáló blogon, melynek szerzője idézi is a legfrissebbet ezek közül:

“Kedves Szülők, figyelem! Az iskolában szeptemberben adják be a 13-14 éves gyerekeknek a Hepatitis vakcinát, mely bizonyítottan programozott sejthalált okoz a májban. (…) A Hepatitis B méreginjekció („védőoltás”) a legújabb, 2011-es kutatások szerint 144 gén működését változtatja meg, ebből 7 gén gyulladások kialakulásával és az anyagcserével van kapcsolatban. Így aztán érthető, hogy miért szenved oly sok gyermek és fiatal ízületi gyulladástól, amikor életkoruk egyáltalán nem indokolná. Ugyancsak többen jártak úgy ismerőseim körében, hogy a Hepatitis B vakcina után gizdává váltak a korábban mokány, izmos fiatalok.”

A blog szerzője szerint programozott sejthalálról és a gének működésének megváltoztatásáról szó sincs a hepatitis oltás esetén. Szerinte a fenti felhívás szerzője egyszerűen félreértelmezi az általa idézett cikkeket.

A védőoltások – mint minden más gyógyszer – mellékhatásainak listája nyilvánosan elérhető az Országos Gyógyszerészeti Intézet honlapján. A lista nem rövid, és sokak számára ijesztő lehet, a reakciók egy része azonban az immunrendszer “áthangolódásának” következménye. A tüntetek nagy része gyorsan elmúlik, a komolyabb mellékhatások esélye pedig igen kicsi – olvasható a blogon.

A szerző az oltás kockázatai mellett idézi a megelőzendő betegség jellemzőit is. A blog szerint a vírusos májgyulladással és a védőoltással kapcsolatban rendelkezésre álló ismereteket mérlegre helyezve egyértelmű, hogy az oltás kötelezővé tételét nem lobbiérdek, hanem a tudományos érvek talaján álló mérlegelés eredményezte.

A blogger egy etikai vonatkozású kérdést is felvet: dönthet-e a szülő a gyermeke helyett az oltás megtagadásáról? És vajon erkölcsileg-szellemileg felnőttnek tekinthető-e az a szülő, aki a tudományos érvekre fittyet hányva, interneten terjesztett körleveleire hagyatkozva tagadja meg az oltást?

A teljes bejegyzést elolvashatjátok itt.

További oltásokkal kapcsolatos írásokat pedig itt: “Ha majd a gyerekek elkezdenek meghalni…” – Az MMR-oltás autizmust okozhat? Egy káros tévhit történeteMikrocsipet ültetnek belénk az újinfluenzára hivatkozva?

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!