Ez egy szúnyog? NEM! A legújabb rovar DRONE hadi fejlesztés. Már gyártják! Nagy távolságból irányítható. Kamerával, mikrofonnal van felszerelve. Le tud szállni, DNS mintát venni egy szúnyogcsípés érzetével. Vagy képes micro RFID nyomkövetőt a bőröd alá juttatni. Haza is viheted magadon és be is repülhet otthonodba. Ezek a fejlesztések gőzerővel folynak és már bevetésre kerülnek hétköznapokban,egyenlőre csak az USA területén, de már az EU is teszteli. Légycsapó mindig legyen nálatok….” – szól a felhívás.

A Snopes utánajárt a dolognak, és kiderítette: ugyan hasonló mikrorepülőgépek fejlesztése nem példa nélküli, a fenti képen látható projekt nem egy létező modell fényképe, csupán egy számítógéppel létrehozott terv.

Kutatók szerint egyébként a madárméretről rovatméretre ugrás nem csupán kicsinyítés kérdése, hanem további megoldandó problémákat is felvet. Ugyanígy egyelőre inkább fikció, mint a valóság a Snopes szerint a DNS-lopás és chipbeültetés fent említett módja is.

Persze ettől függetlenül mindig lesznek, akiket idegesíteni fog ez a lehetőség, és ahogy a Snopes által hozott példából is látszik, sokan gondolják úgy: még akkor is léteznek ilyen eszközök, ha bevetőik nem ismerik el.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!