A történet szerint …

Egy lány egy idegennel töltött este után egyedül marad partnere lakásában. A férfi meghagyja, hogy ha elmegy, csak húzza be az ajtót, az magáról zár majd. A lány készülődik, túlesik a reggeli nagydolgán is, amikor azt veszi észre, hogy a vécé elromlott. Hogy ne hagyjon nyomot maga után, egy zacskóval valahogy kiszedi ürülékét. És mert rendes, ír egy rövid üzenetet az elromlott vécéről (más verzióban a számát hagyja meg), majd távozik. Az ajtó becsapódásakor döbben rá, hogy az ürülékes zacskóról írás közben megfeledkezett, és a konyhaasztalon felejtette. Azonnal hazasiet, és szégyenében még a telefonszámát is megváltoztatja.

A Snopes szerint a legendának sok változata ismert, a történetek közös alapja azonban azonos: a félelem attól, hogy egy embert – különösen egy nőt – szükségletei végzése közben lássunk, illetve attól, hogy más ilyen helyzetben lásson minket. A nő menekülése a véletlen balesetsorozat esetleges következményei elől (telefonszám megváltoztatása) pedig arra mutat rá: minden aggály nélkül eltöltünk egy estét az ágyban egy vadidegennel, azt azonban már nem bírjuk elviselni, hogy egy másik testi funkciónk lelepleződjön.

A sztori dramatizált és igaz történetként beállított változata megjelent a marketing ötleteket gyűjtő Adbakery.com oldalon is, egy potenciális zárreklám vírusvideójának alakjában…

SURE LOCK: A TRUE POO STORY

http://www.AdBakery.comProduced by: Sean Hazell, Adrian Parks. Directed by: Adrian Parks. Starring: Renée Percy, David Ivkovic. Camera: Roy Contreras. Editin…

… a 2008-ban legjobb kanadai webes videó díjjal jutalmazott kisfilmet később egy vécégyártó vette meg, és ennek megfelelően írták át a csattanót.

Update | Ági talált egy másik, korábbról induló videós feldolgozást is.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!