Az elmúlt hetek mémkirálya igazi megosztó személyiség: az őt védelmező facebookos üzenet alatt személyeskedésektől sem mentes vitát folytatnak a támogatók a fanyalgókkal. Többen – köztük Zsófi, akitől a linket is kaptam – viszont csak arra kíváncsiak, mi az 50 százalékos állítás alapja, mert megerősítő vagy cáfoló forrásokat nem nagyon találni a neten.

Megpróbáltam, de nekem sem sikerült, csak pár adalékot. Balotelli weblapján például bárki megnézheti, a focista mely szervezeteket támogatta pénzzel vagy nevével az elmúlt években – Olaszországban, Szudánban és Brazíliában.

Afrikai iskolatámogatásának részleteiről a Daily Star is beszámolt. A cikk szerint a focista “fizetése egy nagy részét” fordította arra, hogy felépítsenek egy iskolát Szudánban, miután megérintette a gyerekkatonák sanyarú sorsa (arról nincs infó, milyen időintervallumra vonatkozó fizetése részét).

Aztán ott vannak Balotelli tavaly decemberi random adakozásai: karácsony előtt a twitteren az terjedt el róla, hogy ajándékokat osztogat Manchester utcáin. Karácsonykor pedig – mise előtt – egy kocsmába tért be, ahol ezer font erejéig vendégül látott mindenkit (majd a templomban is 200 fontot hagyott).

Utóbbiak persze nem okozhatnak gondot az idei szezonban hetente 120 ezer fontot kereső, a menedzsere által a minap 200 millió fontra taksált (haha) játékosnak, ahogy az extravagáns életmód és a váltakozó munkamorálból eredő büntetések költségei sem.

Ami az 50 százalékot illeti: ha valakiben felmerült volna, az állítást nem mi, magyarok találtuk ki. A twitteren már májusban futott egy 60 százalékos verzió, szintén forrásmegjelölés nélkül.

Ha esetleg találnátok további nyomokat, a kommentek közé írjátok be.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!