A legtöbb fantazmagória arra vonatkozik, hogy a hétvégi mészárlás Obamáék műve, és arra irányul, hogy az elnök elvehesse az amerikaiak fegyverviselési jogát. A kételkedők furcsának találják az elkövető méregdrága arzenálját, azt, hogy golyóálló mellényt viselt, továbbá a lakásában tartott bombákról előre figyelmeztette a hatóságokat. Van, aki arra gyanakszik, James Holmes elkövető agymosott állapotban, beprogramozva követte el a 12 ember életét követelő merényletet.

Persze az eseményeket a fegyverviselés-pártiak is próbálják a maguk javára fordítani: egy nyakatekert elmélet szerint a tragédiát maga Aurora városa okozta azzal, hogy igen szigorúan szabályozza polgárai fegyverviselését, és ezzel megfosztotta a moziban ülőket attól, hogy megvédjék magukat a mészárlástól.

Olyan is akadt, aki a különböző történések és szimbólumok összekötésével egészen Luciferig jutott el: Heath “Joker” Ledger halála + Sötét Lovag FELEMELKEDÉS + éjjeli vetítés + (Aurora városa -> Aurora mint hajnalistennő -> a Nap felemelkedése -> fényhozó -> Lucifer) = semmin sem csodálkozhatunk.

Megint más Colorado állam nevével rituálmatekozik (Colorado -> red color -> vér), egyben megidézi a szeptember 11-ei össznépi számmisztikai játékot (12 áldozat -> 2+1=3; ne kérdezzetek semmit).

Elméletekből idehaza sincs hiány, mutatóba idemásolok nektek párat: “Vagy csak azért tanult, hogy el tudja majd hitetni az orvosokkal, hogy elmebeteg, így nem ítélik el”, “Majd hamarosan bejelentik, hogy Irán tehet erről is…”, “Érdekes! Majdnem egy évvel történik ez a norvég mészárlás óta!”, “erős HAARP tevékenység, amúgy persze , hogy cionista inside job“. És hát a fent elemzett tengerentúli elméletek is hamar megérkeztek: “Állítólag az USA-ban be akarják vonni a lakosság fegyvereit. Ha igaz,talán nem összeesküvés elmélet hogy így próbálnak hatni a képviselőkre… Elgondolkodtató“.

Asszem, ennyi elég is mára. Ahogy azt a Gawker cikke is ajánlja: a többi őrültséget vadásszuk le mi magunk, például az “Aurora shooting conspiracy” keresőkifejezést használva. Egészestés program, csak fanatikusoknak.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!