Lássuk először a levelet:

“FIGYELEM !!! A HŰTŐN LÉVŐ MÁGNESES FIGURÁK NAGYON VESZÉLYESEK A HŰTŐKBEN LÉVŐ ÉTELEKRE!! SZEDD LE MINDET! EZ NEM VICC !!!! NAGYON IS KOMOLY KÍSÉRLETEK EREDMÉNYE !!!

Egy eddig nem ismert veszély a hűtőszekrényekre felragasztott kis díszítő mágnesek. Peres Vicente a Tortosa Unisitea Spain the Almeria professzora írja: “Azért írom le ezeket a fontos kutatásokat, mert nagyon veszélyesek a hűtőben tárolt ételekre. A kísérletek nagyon figyelemre méltóak. Több hónapon keresztül egereket teszteltek. Az egyik csoportnak olyan ételeket adtak amelyek olyan hűtőszekrényben voltak tárolva amelyeken mágnes figurák voltak felragasztva ,a másik csoportnak pedig azokat az ételeket, amelyik hűtőszekrényre semmi mágnest nem volt ragasztva.
Igen meglepő eredmény született. Azok az egerek amelyek a mágneses hűtőből ettek 87% -nak különböző rákos megbetegedése lett, szinte hihetetlen.
A magyarázat a következő: azokra az elektromos készülékekre (hűtőszekrény ,televízió. mosógép,szárító , mosogatógép és még sorolhatnám) amelyekre reá van ragasztva valamilyen mágneses díszítés az nagyobb áramfogyasztást es mágneses teret képez az illető elektromos készülék körül. -Mindnyájunknak van elektromos készülékeinkre felragasztva kis mágneses díszítés ,különösen a hűtőszekrényre, anélkül,,hogy tudnánk milyen veszélyesek.”
NAGYON VESZÉLYES JÁTÉK ez, hogy így játsszál a természeti erőkkel es az energiával. Ha teheted tedd távol a mágneseket minden ételtől addig, amíg nem késő!!

A Hoax-Slayer oldal szerint nincs miért aggódni, a riogatásnak semmi alapja. A történet egy másik verziójában a Princeton University-re hivatkoznak forrásként. Az egyetem szóvivője azonban nem tud ilyen kutatásról, a Hoax-Slayer pedig más egyetemekkel kapcsolatban sem talált erről szóló kísérletet.

Az oldal szerkesztője szerint a nem túl erős állandó mágnesből készülő hűtőmágneseknek nincs egészséget károsító tulajdonsága.

Arról nem is beszélve, hogy a hűtők körüli mágneses mezőhöz még csak hűtőmágnes sem kell. A készülékek saját alkatrészeik révén is generálhatnak – például egy mágnesszalagos hűtőtajtózáró vagy a hűtő motorja.

Nem utolsósorban a mágneses hűtő létrehozását sem forszíroznák annyira a zöld technológia irányába tartó fejlesztések, ha a mágnesesség ilyen hatással lenne az élelmiszerekre. Az pedig már kommentre sem érdemes, ahogy az egerek  “elkapták” a rákot a hűtőben tárolt, “mágnesezett” élelmiszerektől.

Ha már hűtőmágnes és veszély: egy 2006-os cikk tanúsága szerint bizonyos hűtőmágnesek zavarhatják a pacemakerek működését. A BBC-t idéző Origo szerint egyre nagyobb számban találkozhatunk különösen erős, ezüstszürke neodymium-mágnesekkel, amelyek 3 centis távolságból megzavarhatják a szívbe ültetett eszközök működését. A University Hospital of Zurich kutatói hetven szívbetegnél tesztelték a hűtőmágnesek hatásait, és a vizsgálat kimutatta, hogy a hűtőmágnesek három centiméternél rövidebb távolság esetén megzavarják a szívbe ültetett eszközök működését.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!