VIGYÁZZATOK! 19 napos babát kikapták a babakocsiból és lopott rendszámos autóval el is tüntek. Lehet családi probléma is de gyerek kereskedelem is. Kérlek osszátok meg, hogy akinek gyereke van jobban odafigyeljen!” – olvasható abban a Facebookon terjedő üzenetben, amire Péter hívta fel a figyelmem, s egyben a szöveghez csatolt fotó forrását is átdobta, egy július 7-ei cseh cikket.

Ebből kiderül, a 18 napos kisbabát Észak-Csehországban rabolták el, közel a német határhoz, még a múlt hét szerdán.

Az a része igaz a levélnek, hogy a rendőrség eleinte több verzió lehetőségét – hirtelen vagy kitervelt emberrablás, családi viszály – is nyitva hagyta.

A gyerek végül hat nappal később Németországban meglett, épen és egészségesen, miután a rendőrség rajtaütött az elkövetőn. A Hírek.sk értesülései szerint az újszülöttet úgy sikerült megtalálni, hogy menekülés közben leesett a gyerekrabló kocsijának lopott rendszámtáblája, az eredeti pedig elvezette a rendőröket egy autókölcsönzőbe, ahol aztán az elkövető személyi adatai is meglettek.

A csecsemőt a tettestársak vallomása szerint az 50 éves Uwe Reiniker rabolta el. Mint kiderült, egy kamionsofőrről van szó, akinek két felnőtt lánya van. A Hírek.sk híradása szerint tegnap még nem lehetett tudni, mi volt a férfi tettének indítéka, és a cseh sajtó is csak találgatott.

A gyerekére azért természetesen mindenki vigyázzon, de ne ezért – szoktam mondani minden hasonló esetben.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!