“Nézzenek csak oda! Látják? Ízletes, zamatos, hét centi vastag. És látják ezt a szánalmas, löttyedt roncsot? Mi a hiba ezen az ábrán? Jelentkező? Senki sincs? Megint partnerek vagytok?” – elégedetlenkedett Meki-szendvicse láttán Michael Douglas az Összeomlás-ban.

A fenti videóban kanadai mekisek megmutatják, hogyan készülnek a híres promófotók. Többórás előkészület, fecskendős ketchupadagolás, profi megvilágítás, hamburgerépítés közbeni ellenőrző tanulmányfotók és persze az elmaradhatatlan Photoshop-utómunkálatok, hogy a végén minden összetevő jól látszódjon. A felvétel alapján semmi olyan trükk, ami reklám- vagy divatszakmában ne lenne elfogadott. Persze ne feledjük, ez a videó is csak egy PR-anyag – az őszinte-McDonalds-minden-kérdésre-válaszol kampány egy videója.

Update | 2014-ben a magyar meki oldalon is megjelent egy fentiekre vonatkozó kérdés, itt így magyarázták meg a reklámfotók és a valós szendvicsek közötti különbséget:

A kérdés remek, a válasz pedig egyszerű: nem különbözik! A hirdetésekben szereplő szendvicsek és a valóságban kiszolgált szendvicsek ugyanazok, hiszen pontosan ugyanazokat az alapanyagokat és összetevőket, azonos mennyiségben és azonos arányban tartalmazzák. Ez nagyon fontos, hiszen a kép célja, hogy arra pillantva a vendég tudja, miből áll a szendvics. Ami mégis más, az a megjelenítés, hiszen a tájékoztatás érdekében a képen olyan összetevőket is láthatóvá kell tennünk, amelyek egyébként a szendvics belsejében helyezkednek el. Például az uborka szelet, vagy a szószok, amelyek a fotókon mindig kívül a salátalevélen vannak, hogy Te lásd őket. Természetesen törekszünk arra, hogy a termékeket előnyösen bemutató, ízléses képek készüljenek, jó megvilágítással, szép háttérrel, esetleg az ízvilágot hangsúlyozó kiegészítőkkel.

További érdekes kérdések-válaszok:

How is that a McDonalds burger does not rot?
Is there an anti-vomit in the mcdonald food?
Is it true mc donalds puts meal worms in their hamburger?
Is your beef actually 100% pure beef or is that just the name of the company?
Is your burger meat really made from ground up orphans?

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!