A történetet pár napja a Velvet is megírta: a román Realitatea hírtévé csapata kiment felvenni egy homokvihart, de mire odaértek, a szél alábbhagyott.

Ekkor döntöttek úgy: egy munkatársat kérnek meg arra, hogy rugdossa a homokot a kamera felé. Az operatőr azonban – így a híradás  – véletlenül felvette a bohóckodó kollégát is, így most fél Románia rajtuk röhög.

Vicces sztori, szuper videóval, én is percekig röhögtem, és szerettem is volna, hogy a történet igaz legyen. De sajnos nem az, legalábbis nem úgy. Az erdélyi kolléganő (és Attila facebookos) fordítása szerint ugyanis valami ilyesmi hangzik el:

“Jó napot kívánok! Most is nagyon erős a szél a parton, mintegy 60 km/órás sebességgel tombol. Szinte lehetetlen megmaradni a parton. A kollégám most megmutatja, hogyan kavarhatta fel a homokot a szél, szinte azonnal földre teperve a napernyőket.”

Cum se fac stirile la Realitatea TV

Cum se fac stirile la Realitatea TV

Nevetségesnek ez is nevetséges, de ha a lebukásos verziót 8/10-re értékeljük a humorskálán, ez legfeljebb egy 3/10, azaz inkább kínos, mint vicces.

Érdekesség: a hivatkozásokat visszavezetve úgy tűnik, a több mint két hete készült felvétel annak az Austrian Times-nak a híradásából indult világhódító útra, amely pár hete az eltévedt bilbaói szurkolók sztorijának nemzetközivé tételében is jeleskedett.

Update: Tímea közben egy másik értelmezést is adott a történetnek. Egy másik forrás szerint ugyanis a bejelentkezéskor név szerint említett kolléga nem a rugdalózó emberre, hanem az operatőrre vonatkozik. Nem vagyok a román nyelv szakértője, de az itteni erdélyiek azt mondják, ha a csatorna akarta volna, az elhangzottak alapján még így is kimagyarázhatta volna a sztorit. Mindenesetre ők inkább rossz viccnek minősítették az esetet, és bocsánatot kértek a nézőiktől.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!