A Hadházy-történet alapja egy régről ismert diáksztori, íme a legenda egy verziója…

“Állítólag abszolút közismert a villanyos műegyetemi hallgatók között, hogy a szokványos villanykörtét búrával előre be lehet kapni, de utána a szájból kivenni gyakorlatilag képtelenség. Ezt ellenőrizendő – nevezzük nevén az ifjat – XY az előírásoknak megfelelő módon, széles baráti kör előtt begyömöszölt a szájába egy villanykörtét és utána demonstratívan mutatta, hogy tényleg nem tudja kivenni. Néhány percig még nagyon poénosnak tűnt a helyzet, de hosszú idő után sem tudott megszabadulni az önkéntes szájpecektől és a társai sem tudtak segíteni rajta. Erőltetni nem nagyon merték a dolgot, nehogy eltörjön az üveg és összevagdossa, az esetleg lenyelt darabkákról nem is beszélve – kénytelenek voltak megállapítani, hogy ez így nem megy és orvosi segítségre lesz szükség. Mindez az éjszaka közepén történt, így aztán nem volt más választás, mint az éjjeli orvosi ügyelet. Mentőt hívni nem akartak, mert az mégiscsak rendkívül kínos volna, így aztán taxit kértek. A taxi megjött, de percekig nem tudtak elindulni, mert amikor a sofőr megtudta, hogy mi történt – lévén elég feltűnő látvány egy fiatalember, amint egy villanykörte menetes vége áll ki a szájából, – úgy elkezdett röhögni, hogy képtelen volt vezetni. Mikor végre útnak eredtek, akkor is le kellett húzódnia és megállnia, hogy ki tudja röhögni magát. Végre beértek az ügyeletre, XY arcát, állkapcsát telenyomták izomlazító injekciókkal és így nagy sokára végül sikerült kiszedni a körtét a szájából. A legszebb persze az a történetben, hogy a kifelé menet az ajtóban összetalálkoztak a taxissal, akinek egy villanykörte menetes vége lógott ki a szájából…”

… és Varga “Sztoridíler” Líviusz változata:

ponyvapotting xvid

A villanykorte

Mesélik máshol is

A legenda nem csak idehaza ismert, az alábbi linkek szerint Csehországban is népszerű. Ismert például úgy is, hogy taxis helyett rendőr viszi kórházba az áldozatot, majd tér vissza maga is körtével a szájában. De úgy is, hogy a diákok a “baleset” megoldása után mesélik el a taxisnak történetüket.

Lejegyezte a sztori több verzióját a remek lengyel legendavadász oldal szerzője is, többnyire ott is egy diák és egy taxis a főszereplő.

Az izraeli verzióban a beavatkozás után a kórházi személyzet kételkedik abban, hogy nem lehet kihúzni a körtét a szájból, és ők járnak pórul.

Maga a mutatvány

Bár tudom, hogy számítotok rá, én nem fogom kipróbálni, és nektek sem ajánlom. Függetlenül ugyanis attól, hogy valakinek sikerül-e betenni, majd kivenni, vagy sem, a fenti történetről enélkül is megállapítható, hogy városi legenda.

Próbálkozni már csak azért sem érdemes, mert a YouTube-on számtalan önkéntes hülyével találkozhatunk. Az alábbi videóban látható srác megbirkózik például az 5 centis, 5,7 centis és 6,3 centis körtékkel, a 7,2 centisen viszont már a bemeneti fázisban elbukik.

swallow the light bulb.flv

Brought to you by CARSHEN.COM. Get $100 FREE car kits from http://www.carshen.com/freecarkit/.

Egy másik srácnak a metrón jutott eszébe kipróbálni a kísérletet, és vagy eljátssza a kudarcot vagy tényleg nem jön össze a trükk másik fele.

Egyéb baromságok körtével

Van olyan mutatványos is, aki nem nyeli, hanem eszi a körtéket. Ő például állítólag 33,86 másodperc alatt intéz el egyet.

És a végére egy ember, aki nem a szájába dugdosta a körtét. 2006-ban egy pakisztáni börtönlakó fenekéből egy beszorult villanykörtét operáltak ki, másfél órás műtét után – tudósított a Reuters jelentése alapján az MTI. A negyvenes éveiben járó férfi megesküdött, hogy nem tudja, hogyan került oda a körte. A kezelőorvos kételyeit fejezte ki a beteg állításával kapcsolatban, hogy valaki elkábította, és úgy helyezte a körtét a végbelébe.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!