Az időutazós sorozat középpontjában az 1963-ban bezárt Alcatraz börtön áll, egészen pontosan annak utolsó 256 foglya, akik a történet szerint nyomtalanul eltűntek. 2012-ben azonban újra felbukkannak, és ámokfutásba kezdenek Amerika-szerte.

Maga a sorozat az első két epizód után nem sok jót ígér: egy viszonylag érdekes történetbe kidolgozatlan, bárgyú karaktereket és kiszámítható üldözős-lövöldözős jeleneteket csomagoltak. A formátum inkább hajaz tehát az X-aktákra, mint a korábban mintaként emlegetett Lostra.

Érdekesebb ennél az a Ford közreműködésével indított reality játék, amely a tervek szerint a sorozat végéig tart. A Wired szerint az egész úgy kezdődött, hogy a sorozat premierjét megelőző héten néhány filmes blog rejtélyes fémdobozokat kapott, bennük mindenféle utalásokkal, amik végül a LegendsofAlcatraz.com weboldalra vezettek.

A játékban részt vevőknek az első körben egy börtönlázadással kapcsolatos feladványt kell megoldaniuk, amiért egy GPS kordinátát kapnak, ahol a játék folytatódik. Az első helyszín mindjárt az Alcatraz szigetén lesz, mint az a Google segítségével gondolkodás nélkül kiderül, január végén.

A Wired szerint ha a játék a sorozatra is reflektál, például segít egy filmbéli rejtély megfejtésében, akkor az nemcsak akkor nemcsak hatékony marketingeszköz lehet, hanem hozzá is adhat a történethez.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!