Az esetről eredetileg a Népszabadság számolt be (lásd lent), de ezen a héten nem az ő hírük terjed, hanem a budapest23.eu cikke, amely csak ma többezer új lájkot kapott.

“Az év legpechesebb, vagy talán a legostobább bűnözője címre joggal tarthatna igényt az a fiatalember, aki ma délelőtt a VIII. kerületben rendőrökkel együtt akart ellopni egy rendőrautót. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) bevetési főosztályának egyik lesötétített ablakú kisbusza – amelybe kívülről nem lehet belátni, ám a bent ülők mindent látnak, ami az autón kívül történik – kedden fél 11-kor leparkolt a Népszínház utcában. A sofőr – állítólag valami dolga volt a környéken – kiszállt, a slusszkulcsot azonban nem vitte magával. Mindezt meglátta egy arra járó fiatalember, aki egy ideig a sötétített üvegen keresztül próbálta meg kifürkészni, mit emelhetne el az autóból, végül úgy döntött, viszi az egész kocsit. Egy ideig tétovázott, majd határozott mozdulattal felnyitotta a kisbusz ajtaját. Beült. Már éppen indította volna, amikor a háta mögött megszólalt két rendőr: ‘Mi nem tennénk!’ A tolvaj megpróbált elmenekülni, de esélye sem volt. Elfogták, s mint tettenért tolvajt, leadták a VIII. kerületi kapitányságon. A rendőrségtől kapott tájékoztatás szerint ő az első, aki Magyarországon a benne ülő rendőrökkel együtt akart ellopni egy rendőrautót.”

“Pont egy rendőrségi buszból akart lopni”

Nem ilyen regényes viszont a rendőrség honlapjának 2009-es verziója, ebből ugyanis éppen a kocsilopás motívuma hiányzik:

“2009. december 8-án a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bevetési Főosztály Mélységi Ellenőrzési Osztálya munkatársai közvetlen közelről észlelték, amint egy férfi megkísérel eltulajdonítani egy járműből egy GPS készüléket. A peches tolvaj a Budapest VIII., Népszínház utca és Csokonai utca sarkán álló rendőrségi bevetési buszban található GPS készülék eltulajdonításával próbálkozott, ugyanis a sötétített üveg miatt nem vette észre, hogy abban két szolgálatot teljesítő rendőr ül. A férfi a vezető felöli oldalon beszállt a kisbuszba azzal a céllal, hogy a GPS készüléket megszerezze, azonban nem kis meglepetésére a Bevetési Főosztály munkatársaival találta szemben magát, akik tetten érték és előállították a kerületi kapitányságra. Az ügyben a további eljárást a 30 éves férfivel szemben lopás kísérlet megalapozott gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság Belvárosi Bűnügyi Régiója folytatja le”.

A részeg bácsika és az ellopott rendőrkocsi

Egy másik rendőrkocsilopós történetben – mely viszont egy világszerte ismert városi legenda – egy részeges bácsika egy balesetet kihasználva meglép az őt szondáztató rendőrök elől, majd hazahajt, és hamis alibit kér feleségétől. A rendőrök azonban rátalálnak, miképp járőrkocsijukra is a férfi garázsában.

Fotó: fortepan.hu

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!