A 41 éves mozdonyvezető elmondása szerint már a gyümölcslé kétharmadán túlvolt, amikor egy péniszt vett észre az italában. A lelettel a rendőrségre sietett, ahol a patológus megerősítette a gyanúját. A hatóság azonnal kivonatta a boltok polcairól az összes Ora Potency Fruit Punch nevű gyümölcslét, egyúttal nyomozást indított az ügyben.

Egy hét múlva egy újabb vizsgálatot követően kiderült: nem pénisz, hanem csak penész volt a gyümölcslében (a szójáték csak magyar nyelven ül, az esetről beszámoló MTI tudósítója azonban már a hír címében könyörtelenül lecsapott a lehetőségre: “Penészpénisz”). Idővel az ital denveri forgalmazójának a telephelyén újabb penészgombás palackra bukkantak – ebben azonban már inkább cilinderre emlékeztetett a penész formája.

Ugyanezen a tíz évvel ezelőtti október 10-ei napon számolt be az MTI arról is, hogy az afganisztáni katonai akció megindítását követően “egyre szélesebb körben fogalmazódott meg aggodalom a lehetséges bioterrorizmus-fenyegetettség miatt”. Az amerikai társadalom feszülten figyelte a lépfene-fertőzésekkel kapcsolatos újabb híreket, és a feszültség esetenként csúnya túlreagálásokat szült.

Amikor például egy bliccelő szőnyegtisztító spray-vel fújta le az ellene fellépő egyenruhásokat, 21 személyt részesítettek azonnali vegyvédelmi mentesítésben. Több helyen volt vesztegzár amiatt, hogy “gyanús porokat” találtak különböző levélküldeményekben. A Denver Post értesülése szerint aggódott a fenti hír főszereplője is, és több orvosi szűrővizsgálatot is elvégeztetett magán, köztük egy HIV és egy hepatitis ellenit is.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!