Az interneten terjedő szöveg:

“SZÜLŐK FIGYELEM ! A NESTLÉ ARRA KÉR MINDENKIT, HOGY VIGYEN VISSZA MINDEN 2012 LEJARATÚ BANÁNOS BÉBIÉTELT ,- MERT ÜVEGSZILÁNKOT TARTALMAZHAT ! A TERMEK VONALKÓDJA : 7613033089 73 .

KÉRLEK MÁSOLD LE ES OSSZD MEG A KISBABÁK BIZTONSÁGA ÉRDEKÉBEN , MÉG HA NEM IS VAGY SZÜLÖ, KERLEK SEGÍTS ES POST-OLD, MERT SEGITHET MEGMENTENI EGY KISGYEREKET”

Bár időközben ti magatok is megtaláltátok a megfejtést, a figyelmeztetéssel kapcsolatban megkerestem a Nestlé magyarországi érdekeltségét, és Marschalkó Zsófiától, a Nestlé Fogyasztói Szolgálatának vezetőjétől az alábbi tájékoztatást kaptam:

Június 29-én a Nestlé Franciaország elővigyázatossági okokból, önként visszahívott egy szállítmány Nestlé P’tit Pot banános üveges bébiételt, miután egy fogyasztó üvegdarabot talált a bébiételben. A közlemény szerint a Nestlé értesítette a hatóságokat, és megtette a szükséges intézkedéseket az ügy hátterének kiderítésére.

“A vizsgálat eredménye alapján elmondható, hogy egy elszigetelt esetről van szó, amely kizárólag egyetlen darab üveges bébiételt érintett. Ezt a bizonyos bébiétel szállítmányt kizárólag Franciaországban forgalmazzák, és sem másik gyártásból származó termék, sem másik ország nem érintett a visszahívásban” – írja Marschalkó.

Fotó: Nestlé

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!