Előbb lássuk a levelet:

“ÉRDEMES FIGYELNI!!!

Most kaptam e-mailben egy ismerőstől, nem tudom, van-e alapja…

‘… Egy hipermarketban vásároltam, de a pénztári blokkot nem vettem magamhoz. Amikor a bevásárlókocsival az autómhoz értem, utánam fut egy kisebbséghez tartozó személy, azt állítva, hogy elloptam az általa vásárolt árut. Azonnal mutatta a (az általam eldobott/elhagyott) pénztári bizonylatot és nyomban telefonált (az volt neki…!) rendőrért.

Az mentett meg, hogy bankkártyával fizettem. Amikor a rendőr előtt ezt kijelentettem, a személy azonnal elfutott. A rendőr szerint ebben az esetben az volt a szerencsém, hogy kártyával fizettem, különben előállított volna, hiszen a pénztári blokk nem nálam, hanem a személynél volt. Állítólag az ilyen esetek egyre gyakrabban ismétlődnek. A pénztáros nehezen tud (nem akar, vagy nem mer?) emlékezni a vásárlásra, hiszen naponta emberek tömegével van dolga…'”

A levél ügyében megkerestem a rendőröket is, akiktől az alábbi választ kaptam:

“Az Ön által említett cselekmény nem jellemző elkövetési mód. A legfontosabb, amit megtehetnek a vásárlók, hogy soha ne hagyják őrizetlenül értékeiket a vásárlás idején. A pénztártól való távozás után szintén ügyeljenek a megvásárolt termékekre”.

A Facebookon így szavaztatok az e-mail tartalmáról, további érdekes meglátások a levél valószínűségéről a kommentek között.

Update: 2012 januárjában az alábbi verzió jelent meg a Facebookon:

“SOHA NE DOBD KI A BLOKKOT A BEVÁSÁRLÓ KÖZPONT SZEMETESÉBE!!!
Újfajta barna ember bűnözői trükk!!!!
Megtörtént eset, szerencsére jól végződött, de csak a véletlen műve! Történt hogy egy ismerős, vásárolt kis városunk TESCO-jában. Megtöltötte a kocsit, kivárta a sorát, fizetett, majd a blokk ellenőrzése után, galacsinná gyűrve az első kukába dobta azt. Ekkor jött a barna ember, és kikukázta a blokkot a szemetesből. Beszaladt a biztonsági szolgálatra, a blokkot lobogtatva, miszerint az ismerős az Ő általa vásárolt árut lopja éppen és pakolja a kocsijába. Az őr rendőrt hívott. Az ismerősnek bizonygatni kellett, hogy a barna akarja meglopni őt és igen is itt Ő az áldozat, de mivel a barnánál volt a blokk így nem igazán tudott mit tenni. Aztán a tételes átnézésnél, ami ott a parkolóban volt, jött az isteni szikra! Az ismerős szólt a rendőrnek, hogy megmutatná a blokkon szereplő “kártyás” fizetési igazoláshoz tartozó bankkártyát. Természetesen ekkor a barna felkapta a nyúlcipőt. A tanulság: SOHA NE DOBD KI A BLOKKODAT NYILVÁNOSAN! HA MÉGIS, AKKOR A VÁSÁRLÁS HELYÉTŐL MINÉL MESSZEBB, ATOMMAL MEGSEMMISÍTVE, MERT A NEMLÉTEZŐ BARNA-BŰNÖZÉS A SZEMETED ALAPJÁN IS UTOL ÉR!”

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!