A levél így néz ki:

“FONTOS!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sziasztok!Nem tudom hallottatok-e róla,hogy az Ázsia centerben mi megy?Két barátnő közül az egyik bement egy kínai ruhaüzletbe a próbafülkébe ruhát próbálni míg a másik kint várta!Csakhogy eltelt több mint húsz perc és a lány barátnője nem jött ki onnan,mire a kint várakozó …tovább »barátnő megelégelte és kihívta a rendőröket,hogy a próbafülkéből eltűnt a barátnője.A rendőrök kiérkezte után megállapították ,hogy a fülkéből egy ajtó nyílik amit kinyitván felfedezték hogy a lány már lekötözve és tar kopaszra leborotvált fejjel ült.Na most vagy emberkereskedelem vagy szervkereskedelem áll a dolgok mögött!Kérek mindenkit hogy a sajtó ezt nem hozza napfényre akkor legalább mi itt közvetítsük egymásnak és osszuk meg ezt a hírt mert mi van ha az a lány egyedül van akkor már lehet hogy nincs közöttünk!!!!!!!!!!!”

Mint arról korábban már itt is szó esett: a történetet idehaza legalább 2007 óta mesélik, de egyik szóba hozott helyszínen – sem Székesfehérváron, sem Kecskemétensem Miskolcon nem történt ilyesmi.

A miskolci változatról Jáger Attila készített remek képregényt a Bookart mozgalom keretén belül.

Update | 2013 januárjában egy minden eddiginél részletesebb verzióját szpottolta Orsolya:

Kerüljétek az Ázsia Centert és a Sárkány Centert!!!Kedves Szülők!Azért írok, mert megdöbbentő dolgot mesélt el nekem egy kolléganőm az egyetemen tegnap reggel, és ezt meg szeretném osztani minél több emberrel,hogy esetleg meg tudjuk előzni saját családunkban, közvetlen környezetünkbena bajt.Bő két hete, a karácsonyi vásár közepette nővére barátnőjét, egy 42 éves nőtaz Ázsia Centerben szervkereskedők eltüntették (nehéz ide jó szót találni,elrabolták, de nem messzire vitték, mindenesetre rabulejtették) és még ott helyben a pinceszinten kezdték el operálni, valószínű hasi szerveit akarták volna kioperálni. Pontosan úgy történt, hogy párjával nézelődtek, vásároltak, de az utolsó boltba már nem ment be vele a férje, hanem kinn akarta megvárni. Igen ám, decsak nem jött, csak nem jött a felesége, akkor el kezdte keresgélni a boltban, mellékhelyiségben, az egész bevásárlóközpontban, (gondolom a mobilját már rég nem vette fel.) stb., és mivel nem találta meg, hívt a rendőrséget. Azok azonnal jöttek kommandós csapattal, és meg is találták a feleségét, aki már a pincében egy elyiségben műtőasztalon feküdt, hasa felvágva, szervet még éppen nem távolítottak el belőle. A nő azóta is, több mint két hete kómában fekszik. Én nagyon hatása alatt vagyok. Azóta már a Sárkány Centerben is történt kettő hasonló eset, amit a rendőrségtől tudott meg a kolléganőm ismerőse. Ázsaiak csinálják az egészet.Ami számomra ebből alapvető tanulság:- sehol (különösen Ázsia Center, Sárkány Center, de bármelynagy bevásárlóközpontban, különösen ázsiai érdekeltségűekben) nem szabadegyedül próbafülkébe, mellékhelyiségbe sem, egyáltalán a boltba sem beengedni gyermekeinket, házastársunkat, vagy akivel épp együtt vagyunk, és magunkat sem,- semmilyen kedvezőnek/ ártatlannak tűnő kedves ajánlat miatt sem szabad sehol sem a bolthelyiségből “mélyebbre” menni, (még apróbafülkébe sem, valószínű, hogy onnan, a tükör mögül rántják bevalahova) illetve figyelni kell, hogy egyedül sehol se maradjon az ember az árusokkal, még az eladótérben sem. Kérlek Benneteket, hogy terjesszétek ezt, tehetetlenek vagyunk, de talán odafigyeléssel, ázsiai centerek/piacok/ stb. kerülésével megelőzhető a baj. Valószínű, hogy a fiatal felnőtt szervekre vadásznak a leginkább. Én sem hittem volna, ha nem ettől a kolléganőmtől hallom. Hírek mindig is voltak efelől (ez egyáltalán nem újdonság, ha megnézi vki az internetet, máris kiderül, hogy ez évek óta zajlik.(lsd google:”ázsiai szervkereskedők/ Ázsia center”), de az ember csak abszurd pletykának tekinti addig, amíg nem a közvetlen környezetében történik ez meg!!! ((( És persze érthetetlen, hogy miért nem tesz valamit a rendőrség!!!)))

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!