Előre teszem a videót, hogy ne lőjjem le a poént, gyengébb idegzetűek azonban inkább a felvétel alatti szöveggel kezdjék. (A még rövidebb, csak a végkifejletet mutató verziót, aminek címe az volt, Girl Gets Hit by Car- Prank Gone Wrong és hasonlók, a YouTube a felháborodott látogatók kérésére folyamatosan törölgeti, lehet, ez is eltűnik majd hamarosan.)

Ahogy az a főszerepet játszó színésznő, Cindy Vela facebookos oldalán olvasható, a szereplők eredetileg egy négyperces filmet forgattak, aminek az elején a viccet kiagyaló és a felvételt készítő lányt is láthatjuk. Ennek a videónak a lábjegyzetében szerepel az az infó, hogy a felvételt egy peres eljárásban bizonyítékként használják fel.

A színésznő állítása szerint azonban ebből semmi nem igaz. A videót megrendelésre készítette, nem egy megtörtént eset újraforgatása volt, és promózni vagy eladni sem akartak semmit vele.

Azt persze mindenki maga eldönti, mit hisz el a magyarázkodásból. A lényeg: a felvétel átverés, egy jól sikerült vírusvideó, amiben senki nem halt meg.

A kommentek között lehet gyűjteni az árulkodó jeleket, ennek a videónak a készítője pedig arról beszél, hogyan készítenek a fenti felvételben láthatókhoz hasonló jeleneteket:

Girl Dies (NOT FAKE)/Exhibit B-5: THE TRUTH BEHIND THE VIDEO- OFFICIAL EXPLANATION

Proof that the video is FAKE- plus explanation of how they made the video.Video by LINDSAY GRIERActors in video: Cindy Vela, Mircea MonroeNewborn Pictures we…

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!