A levél több mint egy évtizede köröz Európa-szerte – írja egy kolléga a hvg.hu-n. Hat éve már az Index is cikkezett róla, nagyvállalatok, államigazgatási szervek vezetői, kommunkációs igazgatói azonban ma is csekkolás nélkül küldik tovább, a levél utasítása szerint 10 további helyre. Az utolsó kezemben tartott levél 2010. október 11-én indult útjára.

A céges jótékonykodásnak köszönhetően az ausztriai Tulln tartományi kórházat rendre ellepik a rákos kisfiú érdekében érkező levelek. Öt évvel ezelőtt volt olyan hullám, amikor napi száz levelet kapott a kórház – olvasható a hvg.hu-n.

A mostani magyarországi levelek azonban nem feltétlenül fogják terhelni a kórházat, mivel a továbbadás során kissé átalakult a címzés, például különböző verziók jelentek meg az utcanévből, kihagyva egy-két betűt, és általában a házszám és az irányítószám sem stimmel.

A rendőrség azt ajánlja mindenkinek, hogy a biztonság kedvéért inkább törje meg a láncot és dobja a levelet a kukába, a címzett helyen nincs ilyen kisfiú.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!