A háztartásokban, könyvtárakban és antikváriumokban sok olyan könyv található, amely értékén jócskán túlmutató példányszámban került kiadásra. Sőt, van amelyiknek nem csak a relativizált, hanem az abszolút értéke is a nullához konvergál. Ezeknek a könyveknek az újrahasznosítására találtam ki a book-art-ot, ami a street-art-hoz hasonlóan újraértelmezi és színesebbé varázsolja a használaton kívüli oldalakat” – áll a BookArt felhívásában.

Az, hogy legyen egy városi legendás tematikájú bookartos könyv is, akkor jutott eszembe, amikor a Deszkás Piknik facebookos oldalán először láttam Jáger Attila Kerekesszánkó című képregényét. Dezső Andrison keresztül megkerestem a szerzőt, akinek rögtön megtetszett az ötlet. Az alapanyagra a Központi Antikvárium elé kitett olcsókönyves dobozokban bukkantam, T. O. Teas művéért 50 forintot fizettem.

Attila nagy lendülettel kezdett az illusztrálásba, aminek eredménye egy kilenc képkockás mini képregény lett. Témája a miskolci emberrablós-szervkereskedős legenda, a képek szépen és szervesen illeszkednek a könyvben elszórt üres helyekre. Legszívesebben nem is adnám senkinek (Attila is nehezen vált meg tőle), de ezzel a csúnyán megsérteném a játék szabályait. Úgyhogy a könyv a Komikon képregényboltból elvihető. Ára: 5 db hívás az eladó előtt a 1749-es árvízi segélyhívóra (azaz 5×200 forint). Hajrá!

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!