A teljesség igénye nélkül néhány sztori a több mint kéttucat, sajnos csak 1-2 mondatban, borzalmas angolsággal kidolgozott történet közül.

– Balesetben felborul egy kvaszt (szláv eredetű erjesztett gabonaital) szállító kocsi, melynek alján galandférgek vagy emberi test van (vö: Rumban ázott diplomata)

Kvasz

– Külföldiek tuberkolózissal vagy szifilisszel fertőzött rágót adnak a gyerekeknek, más esetekben tűket vagy pengét rejtenek az édességükbe. (vö: Pins and Needles)

– Megint aljas külföldiek, ez alkalommal a Vörös téren parádézó úttörőket provokálják, céljuk, hogy megbontsák a koreográfiát és a rendet – de nem sikerül nekik!

– Egy kisfiú játszik az ollóval, véletlenül kiszúrja a szemét. A rémült anya kijön hozzá, közben lánytestvére megfullad a kádban. Az anya, látva, mi történt gyermekeivel, kiugrik a tizedik emeletről. Ekkor érkezik meg az apa, aki előbb lelövi fiát, majd magával is végez. Mindenki meghal.

– Brómos tea katonáknak (vö: Kevertek-e brómot a katonák kávéjába, teájába?)

– Különös dolgok a kolbászban: vécépapír, emberi ujjak, fogak, patkány. (vö: Odd Ingredients)

– A hatóságok kikapcsolják az áramot, aminek hatására az emberek nem tudják kivenni a videóból az olyan tiltott filmeket, mint például a Rambo vagy a 9 és fél hét. Ezt követően lecsapnak a bűnösökre.

– Egy bizonyos “vörös film”-et töltve a fotómasinánkba “levetkőztetjük” a lefényképezett embert.

– Lucky Strike legenda a marihuánával (Lucky Strike Joint)

És íme még néhány érdekes sztori a városi legendákat gyűjtő Onotole portálról

Az oldal szerzője, sajnos, csak a szövegeket gyűjti, elemzések nincsenek.

–  Aki végigmegy a No megállj csak! kvarcjátékon, annak a legvégén a kis gép lejátssza a “No megállj csak” című szovjet rajzfilmet. Ehhez a legenda szerint ezer, míg egy másik verzió szerint tízezer pontot kellett összegyűjteni.

– Egy nénike elmegy egy önkiszolgáló étterembe, beáll a sorba és meglepetten látja, hogy az előtte álló férfi egy NÉGER! Mivel még soha nem találkozott fekete emberrel, megkerüli őt és beáll elé a sorba. A férfi nem szól semmit, a nénike leül enni, de eszébe jut, hogy a kompótot nem vette magához. Visszamegy érte, de mire visszatér az asztalhoz, azt látja, a fekete ül ott és a levesét hörpöli. A bábuska leül a négerrel szemben és elkezdi enni a fasírtot. A férfi nem szól semmit, csak a kenyeret húzza át az asztalon, mire a nénike fogja a kompótot és egy kortyra felhörpinti. Néger feláll és elszalad. A nénike elégedett, hogy legalább a fasírtját megette, amikor észreveszi, hogy nincs meg a táskája. Üvölteni kezd a fekete után, mert hát biztos benne, hogy ő lopta el. Összecsődül mindenki, csendesítik a bábuskát, vizet hoztak neki. A nénike kis idő múlva lehiggad, körbenéz, és hát mit lát a szomszéd asztalnál? Az érintetlen ebédjét és a táskáját a székre lógatva. Kisült, hogy a bábuska rossz asztalhoz ült vissza, és ő volt az, aki felzabálta a néger ebédjét!

– Állítólag létezett egy titkos telefonszám, amelyet tárcsázva maga Brezsnyev vette fel a kagylót. A mítosz szerint lakást lehetett tőle kérni vagy külföldi kiküldetést, és Leonyid örömmel teljesített minden kívánságot.

– Egy csoport japán utazik a vonaton Leningrádból Moszkvába. Az út második felén a turisták elkezdik követelni, hogy álljon meg a vonat. Kiderül, hogy a csoport minden tagjánál van egy golyóstollba épített Geiger-számláló, az jelzett, amikor a vonat elhaladt egy nukleáris reaktor mellett. A japánok taxival folytatják az utat.

(Az oroszból fordításért köszönet Folk Gyuri haveromnak.)

“48, sőt, 49 féle felvágott várja a vevőket” – áprilisi tréfák ugyanonnan

Égből aláhulló tehén legendája

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!