A Fülöp-szigeteken állítólag számos karaoke bárban levették a műsorról Frank Sinatra My Way című klasszikusát, miután a helyi lapok szerint az utóbbi évtizedben legalább féltucatnyi amatőr énekest öltek meg a dal miatt – írja a lap.

A hírek szerint a halálos támadások oka az lehetett, hogy az áldozatok hamisan énekelték a mindenki által ismert számot, mások a dal “arrogáns” szövegét okolják – adja hírül a New York Times.

My way Sinatra Subtitled

My way Sinatra Subtitled

A Fülöp-szigetek társadalmában egyébként is erősen jelen van az erőszak, így a karaoke – ha nem tartják be a megfelelő viselkedési szabályokat – csak olaj a tűzre. Ilyen zavaró viselkedés lehet, ha kinevetik az énekest, kisajátítják a mikrofont vagy olyan dalt választanak, ami korábban már sorra került.

(Zárójelben teszem hozzá, a féltucat az kábé 6, azaz kis ferdítéssel már az ötre is rá lehet mondani, mindezt egy évtizedre számítva egy egyébként igen erőszakos, 90 milliós országban – hát, ez éppen az, ahogyan a cikkre bukkanó kollégám titulálta: “Urbánus legenda határeset”. De hát a legenda abból lesz, amiről az emberek beszélnek, újságok írnak, még akkor is, ha az felfújt dolog.)

Két másik zenés-halálos legenda:

A Szomorú vasárnap, az öngyilkosok himnusza
Halálsikoly a hangstúdióban

Fotó: pexels.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!