“Kérek mindenkit, hogy minél több helyre küldjétek el ennek a kislánynak a fényképét. Múlt héten csütörtökön egy 30 év körüli férfi hozta el az egyik bp-i Óvodából, ismeretlen helyre távozott vele. Mira 4 éves. Lányom barátnőjének kis keresztlánya. Köszönöm segítségeteket” – áll a levélben, ami napok óta terjed blogokban, fórumokban, körlevelekben és a közösségi oldalakon.

A lány képe nem volt fent a rendőrség honlapjának körözési oldalán, és a múlt héten még a BRFK sem tudott érdemit mondani az ügyről. A leveleket címzettjeit visszakövetve a legtöbb helyről csupán az a válasz jött, hogy a mailt ők is csak kapták és továbbították. Aztán az egyik korai feladó ma azt állította, hogy „a keresés már tárgytalan. A kislánynak szombaton volt a temetése.”. A hölgy elmondta azt is, hogy „lánya barátnőjének kis keresztlányáról” van szó, és “ő maga segített plakátozni és terjeszteni a hírt”. Elmondása szerint „a rendőrség mindent megtett, rekordidő alatt megtalálta (6 nap), de a kislány már halott volt”.

Idő hiányában ezt követően az ügyet átadtam a bűnügyis kolléganőnek, aki néhány perc alatt ki is derítette, valójában miről van szó. Érdeklődésére a BRFK-n elmondták, hogy az ügy másról szól, mint ami az interneten terjedő levelekben szerepel. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságtól többet is megtudott: tavaly december 2-án egy II. kerületi óvodából egy férfi magával vitte két lányát – a négyéves Mirát és a hatéves Milénát. Mivel a gyermekeket a bíróság a szülők válása után az anyánál helyezte el, az apának a bíróság által előírt három nap eltelte után vissza kellett volna vinnie a lányokat. A 43 éves férfi ellen elfogatóparancsot adtak ki, a lányok feltehetően vele vannak – közölte a kolléganő megkeresésére Nyikos Tamás.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!