Meteor, sarki fény vagy ufó?

Észak-Norvégiában egy különös fényspirál tartja lázban a helyieket tegnap óta. Tudósok szerint azonban nem ufók látogatták meg a Földet, hanem az új orosz nukleáris remény, a Bulava-30 interkontinentális rakéta tesztkilövése okozta a jelenséget – írja a hvg.hu. A rakétát a K-208 Dimitrij Donszkoj tengeralattjáróról lőtték fel szerdán a reggeli órákban, a tesztet azonban a harmadik fázisban meghibásodás miatt le kellett állítani. Vélhetően ez volt a magyarázata az észak-norvég Tromso városka felett feltűnt különleges, spirál alakú fényjelenségnek. A “norvég spirál” már korábban is számos kérdésre és találgatásra adott okot: 2006-ban hasonlót láthatott  Norvégia a Kosmos-2423 műhold bajkonuri fellövésénél, illetve hasonló spirálokat már Kína felett is láttak, idézi a hvg.hu a parajelenségeket leleplező forgetomori oldalt.

Terrorista-e a megalapozatlan híreket terjesztő egyetemista?

Az oroszországi Saratov városában letartóztatták Ivan Peregorodiev 22 éves orvostanhallgatót és bloggert, aki korábban arról írt blogjában, hogy egy friss boncolás szerint tüdőpestis pusztít a városban, és nem a H1N1 felel 17 lakos haláláért – írja a MedIQ. A hatóságok szerint a fiú olyan hamis információkat terjesztett, miszerint a fertőzés miatt helikopterekről szórnak fertőtlenítőszert a városra. A hallgatót végül kiengedték, de továbbra is gyanúsítják terrorizmussal kapcsolatos cselekmény elkövetéséért.

Meyer halála

A Michael Jackson halála óta “pusztító celebvész” újabb “áldozata” most a sikerszerző Stephenie Meyer. Természetesen ő is él és virul és köszöni.

Sacha Baron Cohent újra beperelték

Brüno megszemélyesítőjét és forgatókönyvíróját ezúttal egy palesztin kereskedő citálta bíróság elé, mivel az alkotás egyik jelenetében terroristavezérként hivatkoztak rá – írja a Velvet.  A férfi szerint semmi köze nincs a terroristákhoz, és állítja, becsapták, amikor azt mondták neki, hogy Cohen egy német rendező, aki Palesztináról készít dokumentumfilmet. Ráadásul Cohen David Letterman műsorában azt állította, hogy a film producerei a CIA segítségével találtak rá az „igazi terroristára”. A férfi 112 millió dollárt szeretne kapni a sérelmei miatt. (Cohen előző filmjének peres ügyeiről még itt)

Elhallgatja Sztálin rémtetteit az új orosz tankönyv

Ismét átírják az orosz tankönyveket – a nyolcvanas-kilencvenes évek óta ez szinte rendszeresnek mondható. A gorbacsovi glasznoszty megdöbbentő számokat derített fel a sztálini terrorról, ezután módosították a szovjet idők tananyagát. Most azonban megfordulni látszik a folyamat, és a “pozitív történelemírás” jegyében Moszkva megint kezdi elhallgatni Sztálin bűneit – írta a hvg.hu még a múlt héten.

Vodafone Guy

Müller Tamás esete, és az azt követő médiahájp. Avagy a fiú, aki csak dolgozni akart, mégis Magdi anyus örökébe lépett. A főszereplő nyilatkozik ügyéről a Webisztánon.

Ál-Jordan

Egy Michael Jordan hasonmás főszereplésével készült vírusvideó segítségével toboroztak nézőket egy kosárlabda meccsre, de balhé lett belőle, és a szervezőknek bocsánatot kellett kérniük.

Michael Jordan Look Alike

A Michael Jordan look alike was hired for a hoax developed by Bryon Russell and Brandt Andersen. The Michael Jordan look alike was booed http://www.sodahead….

Pánik!

Világméretű influenza, kihaló országok, túlnépesedő Föld, génmódosított élelmiszerek, klímakatasztrófa, váratlan aszteroida – egy is elég, hogy halálra aggódjuk magunkat. Simon Briscoe és Hugh Aldersey-Williams nemrég magyarul is megjelent Pánikológia című könyvében 40 témát jár körül, amely időről időre, mint súlyos veszélyforrás tűnik fel az újságok szalagcímeiben. A Népszabadság interjút készített a szerzővel.

Hamis a Cár?

A mozikban sikeresen játszott, A Cár című film komoly vitát keltett Oroszországban, elsősorban a vallási vezetők és a történészek bírálták az alkotást, miközben a Kreml arra biztatja a történészeket, hogy a hazafias büszkeséget erősítsék az országban – írta a brit Telegraph. Ugyanakkor a film rendezője azt állítja, hogy csak a töredékét mutatta be annak a vérfürdőnek, amit a történészek IV. Ivánnak tulajdonítanak.

297

Az AirTran Airways 297-es járata mögötti spekulációk, melyek a mai napig lázban tartják Amerikát, itt és itt.

Fotó: pexels.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!