Íme a levél szövege:

“Tisztelt Ьgyfelьnk!

——————————————————————————–

Ez a hivatalos йrtesнtйst arrуl, hogy a hitelkбrtyбjбt korlбtozott volt. A kцzelmъltban felьlvizsgбltбk a kбrtyбt, йs ъgy tűnik, hogy a vele kapcsolatban бllу tцbb mint 1 szбmlбk. Цsszekapcsolja a hitelkбrtya tцbb sokszoros szбmlбk szigorъan tilos, йs azt is tцrvйny bьnteti. Цn most mбr felkйrtйk, hogy nyъjtson informбciуkat a hitelkбrtyбjбt. Az OTP Bank azonnal kivizsgбlja az ьgyet, йs ha a vizsgбlatot az Цn javбra fogjuk visszaбllнtani a fiуkjбt. Hogyan бllнthatom vissza a szбmlбjбt?

Hogyan бllнthatom vissza a szбmlбjбt?

Kattintson ide  , йs vйgezze el a lйpйseket, hogy eltбvolнtsa korlбtozбsokat.

The OTP  Bank Team

A bank felhívja ügyfelei figyelmét, hogy semmilyen módon ne reagáljanak az e-mailben szereplő felhívásra. Az OTP Bank soha nem kért és nem kér e-mailben ügyféladatokat, és erre rendszeresen felhívja a figyelmet honlapján is. A hitelintézet a visszaélési kísérlet kapcsán már megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket.

A SPAMblog.hu felhívja a figyelmet, hogy a legújabb adathalász támadás észak-amerikai és brazíliai botnetekről érkezik. A levelek eltérő honlapcímeket tartalmaznak, vagyis nem egy központi kiszolgálóra irányítják az áldozatot, hanem a botnetben résztvevő számítógépek ezrei szolgálják ki a hamis honlapokat. Így nincs egy konkrét, feketelistára helyezhető cím, ami jelentősen megnehezíti a védekezést. A levélben szereplő linkre kattintva megnyílik az OTP másolt honlapja, ahol az adathalászok a kártyaszámra és ATM PIN kódra kíváncsiak – olvasható a SPAMblogon.

Fotó: sxc.hu

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!