Aki még nem látta volna, erről a videóról van szó:

MEGAWOOSH – Bruno Kammerl jumps

http://www.megawoosh.com – Bruno Kammerl built the biggest waterslide on earth and the test run was more than successful :-) Watch it!

… ami a Snopes szerint a Microsoft Office Project 2007 német vírusvideója volt. A videóban szereplő Bruno Kammerl fiktív figura, honlapját idén májusban regisztrálták marketingesek. A mutatvány oldalára a múlt héten – a kampány következő lépéseként – már a Microsoft logója is felkerült, 10-én pedig a cég sajtóközleményben ismerte el, hogy köze van a dologhoz.

Eredetileg későbbre tervezték a leleplezést, de mivel bloggerek egy része hamar rájött a kapcsolatra, áttervezték az eredetileg csak a német piacra szánt, ám a twitternek köszönhetően az egész világban elterjedt kampányt.

Ami pedig a videót illeti: a csúszást kaszkadőr hajtotta végre, akit kötelekkel biztosítottak (mint az az alábbi videorészletben látható is), a repülés animáció volt, a medencébe ugrás pedig szintén egy külön felvétel volt – végül az egészet egybedolgozták.

És hogy mi az üzenete? Hogy a Microsoft Office Project 2007-tel minden elképzelhető. Még ha Bruno Kammerl nem is valódi ember, itt az idő, hogy új hősök szülessenek – olvasható a termék honlapján.

Bruno Kammerl’s Megawoosh – How he did it

The incredible water slide video is part of a viral campaign for Microsoft. But how did they do it? Watch, and then read: http://newteevee.com/2009/08/11/the…

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!