Mint arról a plymouth-i The Herald beszámolt, a helyi Drake Circus bevásárlóközpont üzemeltetőinek csupán mentegetőző közlemény kiadásával sikerült megnyugtatni a gyermekük biztonságáért aggódó vásárlókat. Az áruház szóvivője szerint a szóbeszéd Madeline McCann eltűnése után ütötte fel a fejét a városban először, és minden alapot nélkülöz.

Az idehaza is ismert, körlevelekben és közösségi oldalakon időről-időre újra felbukkanó történetnek az elmúlt pár évben már minden nagyobb áruház áldozatául esett. Az alaptörténet szerint az XY áruházban vásárló szülők egyszer csak azt veszik észre, hogy eltűnik mellőlük a gyermekük. A lurkó végül előkerül ugyan, de a szülők alig ismernek rá, mivel időközben kopaszra borotválták a fejét, drogokkal nyugtatózták bólogató élőhalottá. A sztori szerint e gyerekrabló módszert azért nem verik nagydobra, mert még nyomoznak az emberkereskedők után.

Az esettel rendszeresen foglalkoznak a kereskedelmi tévék is, aminek következtében – a feldolgozás módjától függően – hol csillapodik, hol erősödik a pánik. A rendőrség pedig minden egyes alkalommal elmondja: ehhez hasonló gyermekrablási módszerről nincs tudomásuk.

Fotó: pexels.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!